avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 543 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mama mea a donat apartamentul unei nepoate înainte ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mama mea a donat apartamentul unei nepoate înainte de a deceda

Buna ziua... Mama me a decedat si a donat apartamentul unei nepoate farà sa stie ceilanti 2 copii... Se poate sa se mai faca Ceva, in sensul ca apartamentul sa revina la copii? Va multumesc..
Cel mai recent răspuns: Dapix , utilizator 19:57, 29 Aprilie 2024
Nu era obligată mama dvs să dea raportul la copii ei, când a luat decizia să doneze proprietatea ei unei nepoate.
Mai avea și alte bunuri, ca ex: terenuri....`? Nu a rămas nimic moștenire la copii ei`?
Findcă, în această situație, se pune în discuție dacă a fost încălcată rezerva succesorală a moștenitorilor rezervatari.
Ultima modificare: Luni, 29 Aprilie 2024
Dapix, utilizator
În cazul unei donații făcute de o persoană decedată, există posibilitatea de a formula o acțiune în reducțiunea liberalităților excesive, în special dacă acea donație afectează drepturile moștenitorilor rezervatari!

A priori, este important să va programati la o consultatie juridica la un avocat pentru a vă evalua opțiunile, pentru a vă asigura că drepturile dvs sunt protejate în mod corespunzător și pentru a se determina dacă este fezabilă și oportună formularea unei acțiuni în reducțiunea liberalității excesive.
Dar sunteți sigură că a donat apartamentul către nepoată`?

Eu aș tinde să cred, că mai degrabă a încheiat la NOTAR cu nepoata un contract de întreținere. E mare diferență dacă nu e donație.
Ultima modificare: Luni, 29 Aprilie 2024
Dapix, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dezmostenire. in ce termeni/exprimare trebuie facuta? anca_018 anca_018 Cind intr-un testament exista o formulare de genul \"sora mea sa nu aiba curaj sa atace testamentul ...\" se poate considera ca autorul testamentului a ... (vezi toată discuția)
Donatie imobil intre frati george_gg george_gg Buna ziua, In primul rand imi cer scuze daca intrebarea mea se mai repata, din ce am citit nu am gasit o speta la fel. Acum un an am cumparat un ... (vezi toată discuția)
Mama mea a donat fratelui meu o casa, nu de mult fratele a decedat. ... Mihz Mihz Mama mea a donat fratelui meu o casa, nu de mult fratele a decedat. As dori sa stiu ce drepturi asupra bunului donat are mama sau in ce conditii se poate ... (vezi toată discuția)