avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 602 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Salut, Mă adresez cu speranța că mă puteți ghida ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Salut, Mă adresez cu speranța că mă puteți ghida în privința ...

Salut,

Mă adresez cu speranța că mă puteți ghida în privința unei situații delicate prin care trec.

În ceea ce privește contextul, sunt căsătorit și am doi copii minunați. Avem o casă pe care am achiziționat-o prin intermediul unui credit ipotecar, iar toate responsabilitățile financiare legate de acest aspect îmi revin exclusiv mie. Recent, am observat unele semne care m-au făcut să îmi pun întrebări în legătură cu relația cu soția mea, iar acest lucru s-a dovedit a fi doar o confirmare a unor suspiciuni mai vechi. În plus, am ajuns să recunosc că relația noastră este toxică, iar pentru binele meu și al copiilor mei, doresc să iau decizia de a divorța.

În privința copiilor, prioritatea mea este să le asigur un mediu stabil și sănătos. Îmi fac griji cu privire la modul în care această situație îi va afecta și mă întreb care sunt opțiunile mele în ceea ce privește custodia și îngrijirea lor.

În legătură cu casa, am îndoieli cu privire la modul în care trebuie să procedez. Mi-ar plăcea să păstrez casa și să îmi recuperez munca și investiția făcute în ea dar nu cred ca e posibil. Aș dori să știu dacă este posibil să o vând și să îmi obțin partea, având în vedere că creditul este luat exclusiv pe veniturile mele. Totuși, întrucât suntem căsătoriți și ea este co-proprietar, nu sunt sigur dacă este necesară și aprobarea ei în acest proces.

Aș fi recunoscător pentru orice informație și sfaturi pe care le puteți oferi în această privință.

Mulțumesc anticipat pentru ajutorul acordat.

Alte discuții în legătură

Divort partaj cu copii minorii gogu002 gogu002 am o problema foarte dificila, sunt casatorit de 13 ani am doi copii minorii 8-12 si nu ma mai inteleg cu sotia nu cred ca mai avem sentimente de ... (vezi toată discuția)
Custodia exclusivă în favoarea tatălui? Christinnax Christinnax Bună ziua! Se dă următoarea situație: S. (tatăl) şi V. (mama), căsătoriți legitim din 2011, cu 2 copii minori în vârstă de 4, respectiv 2 ani. ... (vezi toată discuția)
Divort / partaj Asfaltel Asfaltel Buna ziua. Vreau sa intreb cum si daca se poate realiza urmatorul lucru. Suntem casatoriti , avem 2 copii minori (3 si 5 ani). Avem impreuna un credit ... (vezi toată discuția)