avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 388 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort / partaj
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort / partaj

Buna ziua.
Vreau sa intreb cum si daca se poate realiza urmatorul lucru.
Suntem casatoriti , avem 2 copii minori (3 si 5 ani).
Avem impreuna un credit ipotecar .
Vrem sa facem un partaj/intelegere la notar , sa-i dau eu o suma de bani ( care am stabilit-o de comun acord) , ea sa fie scoasa de la creditul ipotecar si sa se faca reintregirea proprietatii pe mine, iar ea sa-si poata lua alt credit.
In acelasi timp vreau sa deschid proces de divort in instanta pentru infidelitate si sa obtin domiciliul copiilor la mine, custodia fiind comuna.( voi face asta indiferent de sansele care mi se dau).
Doamna vrea sa-si schimbe numele. Dar in timpul in care se desfasoara procesul , ea va fi cu numele de casatorie, timp in care isi va lua o alta locuinta., probabil masina, etc .
Se poate ? Iar ulterior dupa schimbarea numelui, sa-si " actualizeze" datele?
Ii e frica sa nu fie considerata orice achizitie a ei ( avand numele de casatorie), drept bun comun obtinut in timpul casatoriei.dar odata deschis procesul de divort, nu se va mai considera asa, nu ?
In concluzie se poate realiza ceea ce am scris mai sus?
Pe perioada procesului , domiciliul copiilor va fi cumva la intelegere, baiatul va sta cu mine si fata cu ea.
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Asfaltel , utilizator 10:35, 25 Martie 2017
Luati-o pe rand.. divortati si vedeti ce se va decine in legatura cu locuinta copiilor, unde vor locui apoi. Oricum, infidelitatea ei, nu are legatura cu asta, ci doar cu culpa in divort.
Dupa aia faceti partajul amiabil, de preferat. Pt asta aveti nevoie de acordul bancii, apoi mergeti la notar.
Apoi isi va lua doamna ce va dori. Daca ia in timpul casatoriei e bun comun. Casatoria dureaza pana la obtinerea unei hot definitive de divort.
Ideea e ca nu mai putem sta in aceeasi casa 6-7 luni-1 an cat dureaza procesul.
Deci cu alte cuvinte nu se poate face partajul, scoaterea ei de pe creditul ipotecar inainte de a avea o sentinta de divort??

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort amiabil, minori, prima casa DanRoibu DanRoibu Buna ziua, Ma aflu in ingrata pozitie a unui divort. Avem doi copii minori cu varstele de 6 si respectiv 2 ani. Deasemenea, apartament prin Prima Casa, de ... (vezi toată discuția)
Buna seara. o cunoștință, mama a doi copii minori locuiește ... Elenarom Elenarom Buna seara. O cunoștință, mama a doi copii minori locuiește împreună cu soțul in casa acestuia. De ceva vreme ,soțul se poarta foarte urat si nu ... (vezi toată discuția)
Buna ziua. situatia sta in felul urmator: casatoriti de 11 ani ... coolgirl2014 coolgirl2014 Buna ziua. Situatia sta in felul urmator: casatoriti de 13 ani cu un copil minor de 9 ani.Cauza divortului este infidelitatea sotiei( cauzele din care s-a ... (vezi toată discuția)