avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 691 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Am avut un proces civil, cu o instituție publică, ...
Discuție deschisă în Executare silită

Am avut un proces civil, cu o instituție publică, respectiv ...

Am avut un proces civil, cu o instituție publică, respectiv un liceu, eu angajat ca personal nedidactic. Am câștigat acest proces cu cheltuieli de judecată, respectiv onorariul avocatului. După terminarea procesului, a trecut o perioadă de timp până să primesc aceste cheltuieli, dar după ce am solicitat si obținut o executare silită. Am solicitat după șase luni, așa cum spune legea, fiind instituție publică și contravaloarea executării silite, adresandu-ma executorului judecătoresc. Dumnealui îmi trimite un înscris din care reiese că nu poate să facă executarea silită încuviințata de judecător și să primesc banii, deși eu i-am sugerat un sechestru pe un laptop, computer sau altceva, suma nefiind așa mare. Spuneți-mi vă rog, acest domn executor judecătoresc este bun doar să ia , sau să și ajute un client în recuperarea unui prejudiciu? Vă mulțumesc.
Cel mai recent răspuns: Adalbert Gabriel Gazdovici , Avocat 16:30, 30 Aprilie 2024
5 din 5 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu va putem raspunde la intrebarea privitoare la executorul judecatoresc insa impotriva refuzului executorului judecatoresc se poate face contestatie la executare in conditiile art. 712 alin. 1 teza a II-a Cod pr. civila. "De asemenea, se poate face contestație la executare și în cazul în care executorul judecătoresc refuză să efectueze o executare silită sau să îndeplinească un act de executare silită în condițiile legii."
Laptopul si computerul pot fi bunuri fara de care activitatea institutiei nu se poate desfasura normal si care contin date care apartin institutiei, ca atare, nu pot face obiectul executarii silite, dar putea sa gaseasca alte bunuri care sa poata fi urmarite.
Termenul de gratie de 6 luni din OG 22/2002 curge de la data primirii somatiei de la executorul judecatoresc. Asadar nu trebuia sa stati 6 luni si apoi sa cereti executarea silita ci sa cereti executarea silita, executorul sa-i someze si apoi sa asteptati 6 luni - domnul Nastase sa fie sanatos! - pana trece termenul de gratie inventat de Bombonel.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestatie executare silita dragosducu dragosducu am castigat procesul cu kruk dar de la data de judecata pana la pronuntare au trecut 3 saptamani si au mai oprit o rata de 900 ron pe care instanta a mai ... (vezi toată discuția)
Nedumerire goguta10 goguta10 In anul 2007 am fost instiintati conform legii 290/2003 ca trebuie sa primim niste bani in urma despagubirilor pentru deportati.Au trecut acesti ani in care ... (vezi toată discuția)
Executare silita... Yaten Yaten Am si eu o problema, si o intrebre. Acum cateva luni am cumparat un Laptop in rate, firma cu care s-a facut creditul a fist [EDITAT], dupa o perioada am ... (vezi toată discuția)