avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 761 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Taxa administratie inchiriere (airbnb / booking) ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Taxa administratie inchiriere (airbnb / booking) persoana fizica

Buna ziua,
Am o intrebare legata de inchirierea apartamentului personal.
Apartamentul este inchiriat in regim hotelier (airbnb, booking) - persoana fizica, am acortul asociatiei inclusiv al vecinilor, certificat de la primarie. Problema care a aparut este ca asociatia de proprietari percepe o taxa lunara de 200 RON pentru faptul ca sunt in regim hotelier. Este legala sau abuziva aceasta taxa? Am avut o discutie cu administratorul insa nu am putut sa inteleg exact care este textul de lege in baza caruia poate sa fie impusa o astfel de taxa (stabilita conform legii prin ROI conform spuselor sale) care pare un soi de amenda sau chirie. Mergand pe aceasta logica si tinand cont ca eu sunt o persoana fizica care inchiriez apartamentul pe perioade scurte, ar trebui sa fie perceputa o taxa si pentru orice inchiriere de imobil ceea ce este absurd. Aceasta situatie se traduce prin faptul ca eu trebuie sa platesc o taxa indiferent ca nu am chiriasi timp de luni de zile (De ce trebuie sa platesc ceva conform unui ROI dintr-o venit care este posibil sa nu existe?)
Ultima modificare: Marți, 30 Aprilie 2024
radu_b_a, utilizator
Cel mai recent răspuns: latka , utilizator 16:05, 30 Aprilie 2024
Nu exista nici un temei legal, angajati-va avocat si dati conducerea asociatiei in judecata pentru nerespectarea art. 22 (ROI nu se poate referi la proprietatea individuala, ci la cea comuna ) si obligativitatii art. 75 alin 3 din legea 196/2018. Cereti cel putin restituirea sumelor respective, platite ilegal si plata cheltuielilor de judecata.
[ link extern ]
Ultima modificare: Marți, 30 Aprilie 2024
latka, utilizator
Va multumesc pentru raspuns. Dar daca sa spunem adunarea generala a hotarat acest lucru?
Tot a încălcat legea, citiți art.52. O hotărâre AG nu legifereaza. AG, probabil, a validat acest regulament întocmit de presedinte si Cex. Detaliile, pe cine dați exact în judecată, le discutați în amănunt, cu documentul respectiv și copii ale listelor de întreținere în față, copie dupa PV al acelei AG, cu avocatul.

radu_b_a a scris:

Va multumesc pentru raspuns. Dar daca sa spunem adunarea generala a hotarat acest lucru?

~ final discuție ~