avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 635 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Buna dimineata ! Sunt presedintele unui bloc dintr-un ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Buna dimineata ! Sunt presedintele unui bloc dintr-un resort ...

Buna dimineata ! Sunt presedintele unui bloc dintr-un resort cu 2 blocuri care impart aceeasi curte. Blocul vecin a fost preluat de la dezvoltator, noi nu. La AG locatarii au votat ca nu sunt de acord cu amplasarea unei bariere la intrarea in complex, dar la 3 zile ne-am trezit ca se instaleaza in urma unui contract incheiat de dezvoltator si celalalt presedinte. Acum la preluarea cartii tehnice dezvoltatorul imi impune acceptarea barierei cu conditiile de acces impuse de el(nu vrea sa permita accesul auto pt toti proprietarii pt ca el mai are locuri de parcare nevandute ). Ce pot face , sa putem scapa de acest dezvoltator si sa ne facem propriile reguli de acces ?
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 12:21, 1 Mai 2024
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna dimineata ! Din ce spuneti se intelege (precizati daca nu este asa) ca pe terenul comun celor doua blocuri, pe calea de acces comuna, s-a instalat o bariera in mod abuziv, in baza unui contract incheiat intre dezvoltator si presedintele celui de-al 2-lea bloc, desi, si acel bloc si blocul dvs au aceleasi drepturi cu privire la spatiile comune, respectiv calea de acces in complex.
Exista carte funciara care atesta acest aspect al spatiilor comune?
Doi, dezvoltatorul nu poate conditiona in mod legal remiterea cartii tehnice in schimbul acordului amplasarii barierei. Aici ar fi un abuz.
Trei, propriile regului de acces nu le puteti face decat impreuna cu proprietarii din celalalt bloc, este logic, fiind vorba de spatii comune celor doua blocuri. Iar in situatia in care nu va intelegeti, veti ajunge in instanta.
Acum. Ce puteti face in prima faza cu privire la dezvoltator? Puteti sa il notificati in scris, prin avocat sau executor de preferat, urmand ca in caz de neintelegere sa ajungeti in instanta de judecata (lucru nedorit de altfel) unde sa cereti desfiintarea bariereri si eventual despagubiri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna seara ! am nevoie de sfatul d-voastra in urmatoarea problema ... cirnu72 cirnu72 Buna seara ! Am nevoie de sfatul d-voastra in urmatoarea problema - Intr-un ansamblu cu 2 blocuri din aceeasi curte se propune amplasarea unei bariere la ... (vezi toată discuția)
Bună ziua. sunt nou pe grup și as avea și eu nevoie de un ... Ionut2021 Ionut2021 Bună ziua. Sunt nou pe grup și as avea și eu nevoie de un sfat. Strada unde locuiesc este formata din 2 fundacuri cu 2 nume de străzi diferite delimitata ... (vezi toată discuția)
Blocare drum de acces bloc Deealumary Deealumary Buna ziua! Anul trecut am achizitionat un apartament intr-un complex rezidential de langa Bucuresti. Accesul in complex este limitat de o bariera, locurile de ... (vezi toată discuția)