avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 379 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Bună ziua, am o fiică de 28 de ani cu grad de ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Bună ziua, am o fiică de 28 de ani cu grad de handicap 1 encefalopatie ...

Bună ziua, am o fiică de 28 de ani cu grad de handicap 1 encefalopatie infantilă și parapareză spastică, nu poate vorbi și nici să se miște. Până la vârsta asta eu nu i am făcut pensie, am beneficiat de alocație dublă. Care ar fi procedeul prin care aș putea să i fac pensie ? Îmi trebuie și curatela pentru asta ?
Cel mai recent răspuns: Dapix , utilizator 20:11, 2 Mai 2024
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca spuneti ca e incadrata in gradul de handicap GRAV cu INSOTITOR, foarte sigur primeste indemnizatie lunara de la DGASPC, plus toate beneficiile prevazute in lege.

Indemnizatia de insotitor este 2.079 lei lunar.
Ultima modificare: Joi, 2 Mai 2024
Dapix, utilizator
Referitor la punerea ficei sub CURATELA, chiar va recomand sa instituiti curatela, pentru ca astfel o puteti reprezenta oricand in relatia cu institutiile statului.
Păi și doar asta ar fi ? Din ce am înțeles din alte surse , ar trebui să beneficieze și de o pensie de handicap plus indemnizația de însoțitor care îmi revine mie sau greșesc eu?
Ati aflat din surse oficiale, sau vorbe.....?
Mai are fica dvs cu siguranta si o INDEMNIZATIE lunara de la DGASPC in cuantum de 660 lei.

Pensie de handicap nu exista.
Doar cei cu handicap care au lucrat, beneficiaza si de pensie de invaliditate.
Ultima modificare: Joi, 2 Mai 2024
Dapix, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Copil sindromul down - ce drepturi banesti as putea obtine de la stat? Dragulescu_Mihai Dragulescu_Mihai Pentru un copil cu sindromul Down, ambii parinti fiind angajati cu contract de munca, se pot obtine drepturi banesti de la stat? Daca da, ce documentatie ... (vezi toată discuția)
Pot beneficia de pensie de invaliditate? den112 den112 buna ziua am si eu o intrebare la domni avocati dupe acest site daca se poate 1. sunt persona cu handicap gradul 1 grav diacnostic parapareza spastica si ... (vezi toată discuția)
Bună seara ! mama mea, 91 ani , în urma unei internări la ... Miha_ella60 Miha_ella60 Bună seara ! Mama mea, 91 ani , în urma unei internări la Psihiatrie anul trecut a primit diagnosticul de alhzaimer si dementa senila. I s-a recomandat și ... (vezi toată discuția)