avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 404 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Vanzare teren extravilan vs OUG 144/2022
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Vanzare teren extravilan vs OUG 144/2022

Buna ziua!
Va rog sa ma ajutati cu un raspuns in urmatoarea situatie:
- in cazul vanzarii de catre o persoana fizica a unui teren din extravilan (obtinut prin certificat de mostenitor) catre arendas, se aplica prevederile art. 4^2 din OUG 144/30.06.2022, referitor la aplicarea unui impozit de 80%?

Multumesc!
Ultima modificare: Vineri, 3 Mai 2024
giocont, utilizator
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 11:01, 4 Mai 2024
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua! Dupa cum am raspuns si altcuiva mai devreme, se poate face o discutie aici, in primul rand dobandirea prin mostenire nu este cumparare, iar legea vorbeste de cumparare, deci s-ar putea ca legea sa nu va afecteze, si in al 2-lea rand situatia dvs juridica s-a nascut inainte de modificarea legii, sens in care legea se aplica doar pentru viitor nu si pentru trecut, deci asa o vad eu. Deocamdata este prea proaspata si nu s-a format o practica intr-un sens sau altul. Nu este exclus ca legea sa mai suporte niste modificari, deoarece in opinia mea are niste lipsuri care creaza deja probleme. Mai asteptati 30-60 zile si mai vorbim. Bafta!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am un teren cu sora mea de 10 ha pe care intentionez s-l vandem. ... ComN ComN Am un teren cu sora mea de 10 ha pe care intentionez s-l vandem. Problema este ca dupa tata am facut succesiunea eu, sora mea si mama. Un 2023 mama ne-a donat ... (vezi toată discuția)
Donație teren extravilan, se aplică legea 17/2014? nea_marin nea_marin Bună ziua, Din informațiile pe care le-am găsit eu, donațiile nu fac obiectul legii de mai sus însă notarul pe care l-am consultat mi-a spus ... (vezi toată discuția)
Vanzare teren agricol AriaAlexandra AriaAlexandra Buna ziua. Am si eu o intrebare. Am citit legea 17/2014 si 175/2020 si incerc sa imi dau seama cum sa procedez ca sa pot vinde un teren cat mai repede. Am ... (vezi toată discuția)