avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 384 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Proprietate industrială şi ... Am o carte in engleza. Autorul traieste. Cartea a fost ...
Discuție deschisă în Proprietate industrială şi intelectuală. Adică mărci, invenţii, drept de autor şi altele

Am o carte in engleza. Autorul traieste. Cartea a fost publicată ...

Am o carte in engleza. Autorul traieste. Cartea a fost publicată in Statele Unite. Acum cineva vrea sa o traduca in romana (este prieten cu autorul). Teoretic primul pas este sa se ceara drepturile de autor de la editura unde s-a publicat cartea in engleza. Problema e ca editura nu mai exista. Cum se procedează ca sa se traduca in romana ca sa fie totul legal? Oare poate semna autorul o hartie prin care isi da acordul daca editura a disparut?
Cel mai recent răspuns: biancajitareanu , utilizator 11:36, 4 Mai 2024
Pentru traducere, va trebui sa obtina acordul autorului cartii.
Dacă autorul a cesionat drepturile editurii, se caută înregistrarea la oficiul responsabil cu proprietatea intelectuală din țara respectivă
Ce act trebuie sa faca? Autorul este de acord pentru traducere. Insa nu stie ce act trebuie semnat.

Cornel Vasile a scris:

Pentru traducere, va trebui sa obtina acordul autorului cartii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Traducãtor autorizat - pot traduce cãrți fãrã acceptul autorilor? smile_506 smile_506 Buna ziua, Daca sunt traducator autorizat pot traduce orice carte din limba straina in romana fara a cere dreptul autorilor? Cum se procedeaza? ... (vezi toată discuția)
Drepturile de autor în raportul autor-traducător florianmarin77 florianmarin77 Salut! Eu am scris o carte în limba română, pe care am publicat-o online cu ISBN românesc. Un domn din Australia, un român stabilit acolo de mulți ani, ... (vezi toată discuția)
Traducatorul poate cumpara copyrightul pentru o carte? Blu37 Blu37 Stiu ca o editura de la noi poate cumpara drepturile de a traduce si publica o carte straina prin licitatie. Dar un tranducator are dreptul sa negocieze cu ... (vezi toată discuția)