avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 902 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Buna Am achiziționat un Apartament intr-un Bloc cu 12 ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Buna Am achiziționat un Apartament intr-un Bloc cu 12 apartamente ...

Buna
Am achiziționat un Apartament intr-un Bloc cu 12 apartamente Dintre care două sunt cu activități unu e cabinet si care si făcut ieșirea in stradă si a spus sa nu aiba nici o contribuție la bloc , Eu nu locuiesc in Bloc pentru că este in renovare Apartamentul si in plus nu este Asociație, o Persoană care sa declarat șefă mia cerut in trecut bani pentru fonduri si cand am văzut că cere pentru lucruri care nu le utilizăm si in plus nu locuiesc in Bloc ex Horn De pe timpul lui Ceașcă 1960 de Bloc Afișează pe un Tabel toți propietari fără acordul meu Numele este afisat cu o sumă de peste 2300 roni in 2 anii singura renovare a fost parte eii de la apartament si restul nu Din fondurile proprietarilor
Intrebare mea este Dacă este legal sa ceară fonduri dacă nu există asociație și sa afișeze fără acordul meu Numele si ce articole prevede ca încalcă legea prin colectarea de Fonduri
Buna, daca asa au hotarat proprietarii, da, este legal sa va ceara bani. Apartamentul dvs este parte dintr-un bloc, nu sta in aer, acel bloc trabuie reparat, intretinut, mai ales in ceea ce priveste spatiile comune. Spuneti i doamnei sa va dea in scris ce anume doreste, adica sa va scrie pe o hartie. Si mai vorbim.
Dacă nu există asociație de proprietari, atunci se aplica codul civil. Acesta nu prevede acele fonduri care apar în legea asociațiilor de proprietari, însă prevede co-participare, în funcție de cota parte indiviză, la reparații făcute pe părțile comune.

Dacă va prezintă copii după acte care dovedesc acest lucru, să știți că trebuie să plătiți partea din suma totala, proporțională cu cota parte indiviză a dvs.

Posibil ca d-na respectivă să fi luat pe numele ei tot consumul colectiv de utilități și este reprezentantul condominiului.

Dacă nu locuiți acolo, tot sunteți obligat la anumite plăti, care țin de cheltuielile pe parte comună.

[ link extern ]
Ultima modificare: Sâmbătă, 4 Mai 2024
latka, utilizator
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Blocurile comuniste au rezistat l‐a cutremur 7,3 grade pe scara Richter ,astea noi rezista?,vreau o părere.(cutremurul din 4 martie 1977)

Editare moderator: Dacă doriți păreri pe subiectul dvs., vă rog să deschideți un alt topic, nu interveniți la un subiect total diferit ; nici cu forumul nu are legătură, cel putin cu secțiunea de asociații de proprietari. Va rog sa citiți regulamentul forumului, mesajele care sunt off topic se sterg.Mai degrabă accesați link-ul de mai jos, e un forum dedicat problemei pe care ati expus-o
[ link extern ] /

Ultima modificare: Sâmbătă, 4 Mai 2024
latka, utilizator
Văd că nu cîți atent intrebarea la comun nu avem încălzire toți au ceas si de curent apă și gaz femei de serviciu nu este Aminitrator si Presedinte nu este, si in 2 anii sa ceri la cineva 2300 si ce va înseamnă că în 10 anii ea apartamentul sunt mai rai ca banca, si bineinteles nu am nici un contract cu ei nu m-am angajat sa le ofer asa c va Dacă primăria a spus clar ca nu este Asociație si scris si in contract ca nu este Asociație ce obligați am eu fața de acestă persoana

trandafir2 a scris:

Buna, daca asa au hotarat proprietarii, da, este legal sa va ceara bani. Apartamentul dvs este parte dintr-un bloc, nu sta in aer, acel bloc trabuie reparat, intretinut, mai ales in ceea ce priveste spatiile comune. Spuneti i doamnei sa va dea in scris ce anume doreste, adica sa va scrie pe o hartie. Si mai vorbim.

Da, am inteles. Recitesc acum intrebarea dvs initiala, raspunsul meu si raspunsurile subsecvente. Acestea sunt valide si ramane asa cum s-a spus/raspuns, adica chiar daca nu exista constituita asociatie de proprietari, aveti obligatii in ceea ce priveste partea comuna. Chiar daca nu aveti incalzire la comun, si chiar daca aveti fiecare ceas individual de apa si curent si gaz, aveti obligatii in ceea ce priveste coproprietatea fortata si spatiile comune, pentru ca apartamentul dvs nu sta in aer, apartamentul dvs faca parte dintr-un condominiu.
NU sunteti singura persoana care adreseaza astfel de intrebari, si situatia dvs nu este prima si nici ultima de acest fel. Considerati raspunsurile de mai sus ca fiind valide, fie ca va place fie ca nu va place, iar daca mai aveti si alte intrebari va stam la dispozitie. Bafta!

~ final discuție ~