avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 752 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Bună ziua! Am o mare rugăminte dacă ma poate lamuri ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Bună ziua! Am o mare rugăminte dacă ma poate lamuri cineva ...

Bună ziua! Am o mare rugăminte dacă ma poate lamuri cineva ....părinții mei au cumpărat în 2014 o casa la curte și când au făcut contractul de vânzare cumpărare au trecut o direct pe numele meu...ideea este ca au trecut anii, eu mi am făcut o familie la rândul.meu și s au întâmplat multe....problema este ca ei vor casa inapoi pe numele lor( eu de vreo 7 ani stau cu soțul în chirie pt ca am încercat sa locuim.si cu ei dar nu s a putut datorita discuțiilor etc.) ideea este ca sunt legata oarecum de mâini și de picioare cu casa asta pe numele meu....și mi se tot scot ochii ca eu n am muncit acolo etc...și ca nu am voie sa fac nimic cât timp e casa pe numele meu....eu vreau sa scap de asta ca să stea liniștiți și sa mi vad și eu de viata mea...exista vreo soluție mai puțin costisitoare sau cum se procedează negru pe alb ca să ies din calvarul asta(precizez ca am un frate vitreg din partea tatalui și d asta au și făcut treaba asta cu casa atunci când au luat o) !Mulțumesc
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 15:35, 9 Mai 2024
4 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Regret, insa nu vad o problema juridica. Nu sunteti legata de maini si de picioare de o casa, ci de relatia cu parintii pe care inca nu o puteti gestiona.
Ar fi de ajutor sa vedeti daca puteti fi matura si sa clarificati limitele in discutii.
Parintii dv. au fost suficient de imaturi ca sa faca o tranzactie pe numele dv. in loc sa o faca pe numele lor. Acum ei, aceiasi parinti, nu isi asuma rezultatul si dau vina pe oricine poate suporta vina.

Haideti sa vedem. Daca va cumparati o casa si puneti garantie (ipoteca) casa aceea, poate ca vor gasi imediat bani sa faca actele.
Oricum, daca nu au bani pentru transferul proprietatii, atunci poate ca nu au suficienta putere financiara sa aiba grija de ea. Poate e mai bine asa.
In final, nu casa e problema, ci relatia dv. cu parintii. Sa va puneti problema sa gasiti dv. bani ca sa dezlegati un act facut prost si imatur de parinti? Vi se pare corect?
Incercati sa le spuneti ca stau acolo cu acordul dv. Intoarcerti roata.
Ultima modificare: Joi, 9 Mai 2024
Liliana Gradinaru, Avocat
1 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Ciudat sfat! Copilul sa si ameninte parintii! Au trecut acea casa pe doamna tocmai fiindca este copilul lor! Sigur doamna bazindu se pe intelepciune si respect fata de parintii sai va gasi solutia optima
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Niciun copil nu trebuie sa isi ameninte niciun parinte. Cele de mai sus sunt sfaturi legale, acei parinti chiar stau in acel imobil cu acordul fiicei lor pe care o ameninta.
Parintii sunt intelepti, copiii sunt mai necopti. Pentru asta nu trebuie sa profiti de copilul tau sa iti achite taxele ca tu sa ai un avantaj. Sigur, nici invers nu as incuraja vreodata.
Cel care doreste incheierea unui act in avantajul sau trebuie sa achite taxele si in niciun caz niciuna dintre parti nu trebuie sa caute sa obtina avantaje prin amenintari sau santaj emotional ori de alta natura. Asa ceva este ilegal si descurajez orice practica ilegala. Din ce am scris se poate desprinde eventual sa ii instiinteze ca stau acolo cu acordul ei. Ceea ce este legal corect.
Ultima modificare: Joi, 9 Mai 2024
Liliana Gradinaru, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acte pe casa. mostenire giulian13 giulian13 Buna ziua.Am cateva nelamuriri despre aceste acte. Povestea e simpla.Parintii mei au divortat cand aveam 4 ani. Eu acum stau cu mama,care s-a ... (vezi toată discuția)
Ce drept de mostenire am ?? ContSters101708 ContSters101708 As dori sa stiu ce drept de mostenire am la casa parintilor mei. Cand aveam varsta de 5 ani parinti mei sau despartit, au divortat, tata a ramas in casa, ... (vezi toată discuția)
Acte de vanzare cumparare simonaclaudia76 simonaclaudia76 in 2004 am cumparat o casa de la tatal meu vitreg..dar la numele copilului meu care avea doar 9 ani ..cu pastrarea uzufrutului ceva de genul acesta.cum sunt ... (vezi toată discuția)