avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 259 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA E-Transport achizitii intracomunitare
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

E-Transport achizitii intracomunitare

Cazul nostru: avem achizitii intracomunitare de marfa, zilnic, prin curier UPS sau DHL, care intra in tara , cu avionul. La HUb-urile celor 2 curieri, marfa este repartizata pe destinatiile din Romania, fiind transportata la clienti, tot de auto ale UPS sau DHL sau prin subcontractori , alti curieri interni. Mentionez ca pot fi 10-20 colete zilnic, care pot depasi doar limita de valoare, de 10 000 lei. Noi nu stim cu ce fel de auto se transporta marfa si nici momentul inceperii transportului intern, care poate fi inainte ca noi sa incepem programul de lucru. As fi recunoscatoare daca as primi cateva pareri, poate din experienta altor colegi, pentru ca nu-mi dau seama cum am putea sa ne incadram in prevederile legale cu E-Transport.
Ultima modificare: Miercuri, 8 Mai 2024
george-neagu, moderator
Deci trebuie sa avem AWB-uri pentru fiecare colet, iar fiecare dintre ele sa fie sub 31.5 kg. Daca o partida de transport are mai multe colete, fiecare dintre ele sub 31.5 kg dar in total sunt - de exemplu, pe un AWB - 10 colete x 4 kg = 40 kg, cum procedam?
Buna ziua, ma puteti ajuta cu un punct de frotriera pe unde trec coletele de la UPS , pentru a putea genera codul UTI. Deoarece ati spus ca aveti zilnic colete
Buna ziua, nu stiu, trebuie sa luam legatura cu cei de la UPS. Coletele noastre sosesc in tara cu avionul. Momentan noi incercam sa avem colete sub 31.5 kg, pentru ca sa nu trebuiasca cod UIT.

~ final discuție ~