avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1794 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Buna ziua,se poate inregistra la primarie un ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Buna ziua,se poate inregistra la primarie un motociclu(de fapt ...

Buna ziua,se poate inregistra la primarie un motociclu(de fapt este o motosapa care in carte este trecuta motociclu) care are capacitatea cilindrica de 149 cmc???
latka, cine a scris, inafara de d-voastra, despre circulatie pe drumurile publice? Ce legatura are ce am scris eu cu ce ati scris d-voastra? E vorba despre 2 institutii diferite: 1. Inmatricularea in vederea circulatie pe drumurile publice; 2. Inregistrarea la consiliile locale. mady_nick a intrebat de a doua iar d-voastra scrieti mereu despre prima.
Cu ocazia acestui dialog intre surzi mi-am amintit de o gluma in care unul ii scrie unui surd un SMS "Poti sa citesti?" iar surdul ii raspunde tot prin SMS: "Nu. Dar tu poti scrie?"
Ultima modificare: Vineri, 10 Mai 2024
Adalbert Gabriel Gazdovici, Avocat
Imi cer scuze ca am postat de doua ori,prima oara nu am specificat clar ce voiam sa intreb,si nu stiam ca s-a postat!
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
@Adalbert Gabriel Gazdovici
Nu e un dialog al surzilor, dvs. pur si simplu ignorati, nu stiu din ce cauza, prevederile codului rutier.

V-am si subliniat, NU AM SCRIS DESPRE INMATRICULARE, ci de INREGISTRARE, operatiune care se face de catre autoritatea locala, pentru vehiculele care nu se supun inmatricularii, dar circula pe drumul public.
[ link extern ]

Secţiunea a 2-a Înmatricularea și înregistrarea vehiculelor
§ 1. Înmatricularea și înregistrarea vehiculelor
Articolul 19
Autoritățile competente pentru înmatricularea și radierea autovehiculelor și remorcilor sunt serviciile publice comunitare regim permise de conducere și înmatriculare a vehiculelor, sub coordonarea Direcției regim permise de conducere și înmatriculare a vehiculelor.

Asa ca v-am demonstrat ca stiu cine se ocupa de inmatriculari, DRPCIV.

Articolul 22
La înregistrare, vehiculelor li se atribuie plăcuțe cu un singur număr de înregistrare, care trebuie să aibă:
a) fondul reflectorizant de culoare galbenă, iar literele și cifrele, în relief, de culoare neagră, pentru vehiculele înregistrate la nivelul primarilor comunelor, ai orașelor, ai municipiilor și ai sectoarelor municipiului București;
b) fondul reflectorizant de culoare albă, iar literele și cifrele, în relief, de culoare neagră, pentru autovehiculele care se înregistrează la Ministerul Apărării Naționale, Ministerul Afacerilor Interne, Serviciul de Protecție și Pază sau, după caz, la Serviciul Român de Informații.
[ link extern ]

Prin urmare, daca in codul rutier scrie negru pe alb :
Articolul 12
(1) Vehiculele care circulă pe drumurile publice trebuie să fie înmatriculate sau înregistrate, după caz, cu excepția următoarelor categorii de vehicule:
a) vehiculele trase sau împinse cu mâna;
b) bicicletele;
c) trotinetele electrice.

Nu are sens sa-ti inregistrezi motocultorul la primarie, daca nu vrei sa circuli cu el pe drumul public. Asta zice codul rutier si nu vad ca dvs. sa fi negat acest aspect.

Prin urmare, se va lua in considerare si urmatorul articol din OUG 195/2002 :
Articolul 9
(1) Pentru a fi înmatriculate, înregistrate sau admise în circulație, autovehiculele și tractoarele agricole sau forestiere, remorcile și tramvaiele trebuie să fie omologate în condițiile legii.

Ce zice RAR e ca nu se pot omologa aceste utilaje agricole, pentru a putea circula pe drumul public.

De aici rezulta ca nu se pot inregistra motocultoarele. Se pot folosi cu mult succes pe orice teren care nu e drum public.

Am rugamintea sa nu-mi mai puneti in gura (sau tastatura) cuvinte, expresii, propozitii pe care nu le-am folosit.
Cu multumiri anticipate.
Ultima modificare: Vineri, 10 Mai 2024
latka, utilizator
Voiam sa aflu doar daca se poate inregistra la primarie pentru a primi nr galbene de comuna,nu daca poate circula pe drumurile publice,mentionez inca odata in factura,carte sau certificat cum ii spune este incadrata ca motociclu,nu motocultor si are 149 cmc
stiam ca mopedele pana la 50 cmc se inregistreaza la primarie...