Am cumpărat recent un apartament și fostul proprietar are obligația legală de a achita întreținerea pentru lunile in care a fost proprietar (adică februarie și parțial pe martie). Acest lucru este menționat și în contractul de vânzare cumpărare.
Daca totuși nu dorește să plătească cum as putea recupera banii de la dumnealui ?
Mulțumesc
Nu puteți cumpăra un apartament cu datorii decât dacă semnați ca va asumați acele datorii. Legea 196/2018 prevede ca fostul proprietar să aducă adeverință de la asociatie precum că nu are datorii, la încheierea actelor notariale.
Întradevăr, apartamentul a fost vândut fara datorii pe 21 martie dar întreținerea pentru februarie si martie a fost afișată ulterior. Iar în contract scrie că ei ar trebui sa le plateasca...
Sa plateasca asociatia din fondul de rulment si apoi sa il cheme in instanta pe fostul proprietar daca nu doreste sa plateasca, nu dvs. ati facut acel cost la intretinere...
Sau platiti dvs. apoi recuperati banii de la fostul proprietar, amiabil sau prin instanta...
App, ce au facut cu banii din fondul de rulment platiti de fostul proprietar?
Ati trecut pe undeva index-ul contoarelor la momentul cand ati intrat in apartament?
Mulțumesc pentru răspuns. Da, când am intrat în apartament am semnat un proces verbal și am notat toți indecșii, de la apa rece, caldă și curent.
O sa mai întreb la asociație și văd dacă vor să plătesc eu sau recuperează ei banii