avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 408 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Bună ziua, Sunt parte vătămată și parte civila ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Bună ziua, Sunt parte vătămată și parte civila într-un ...

Bună ziua,
Sunt parte vătămată și parte civila într-un proces penal, în urma hotărârii judecătorești definitive care nu a fost contestata de inculpat acesta trebuie sa îmi restituie daune morale în valoare de 7000 de euro plus cheltuielile de judecata.
Au trecut doi ani timp în care inculpatul nu a achitat nimic, respectivul nu deține bunuri pe numele sau (am apelat la un executor )
Îmi puteți arata un model de cerere pentru înlocuirea pedepsei din cu suspendare în cu executare .

Va mulțumesc !
Cel mai recent răspuns: Alina-Andreea Plugaru , Avocat 16:57, 9 Mai 2024
Buna ziua!

Sunt mai multe aspecte de care trebuie sa tineti cont atunci cand luati decizia de a face acea cerere de revocare a suspendarii sub supraveghere:

1. condamnatul trebuie sa se afle inca in perioada de supraveghere; in caz contrar cererea va fi cel mai probabil respinsa ca tardiv formulata; (aici exista niste opinii contrare in practica de specialitate - nu voi dezvolta acum)
2. in cazul in care nu se mai afla in perioada de probatiune si pedeapsa este considerata ca fiind executata, ramane totusi posibilitatea de a pune in executare silita hotararea conform dispozitiilor civile (investire hotarare cu formula executorie+cerere executor judecatoresc etc), Probabil ca dansul este totusi angajat undeva, ca are un venit fata de care se poate pune o poprire, ma gandesc.

~ final discuție ~