avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 550 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Citatie ca martor intr-un dosar penal de Fals ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Citatie ca martor intr-un dosar penal de Fals Informatic

astazi am primit o citatie de a ma prezenta la sfarsit de mai , in Slobozia pentru un dosar penal de fals informatic, in titlu de martor . in primul rand nici acum nu-mi trece prin cap despre ce poate fi vorba
Ultima modificare: Marți, 28 Mai 2024
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Alina-Andreea Plugaru , Avocat 09:07, 10 Mai 2024
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Mergeți însoțit de avocat.
Aveti acest drept.
Trebuie sa știți și din punct strategic al apărării ce sa faceți.
Depinde dacă ați săvârșit sau nu o infractiune și este necesar sa intelegeti și dacă ați fi acuzat sau nu ceea ce doar avocatul va poate informa.

București 2024
4 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Am inteles. Da, potrivit art. 118 Cod procedura penala, aveti dreptul la tacere dar in sensul neautoincriminarii (sa nu dati declaratie cu privire la fapte sau imprejurari care v-ar putea incrimina pe dumneavoastra) iar nu in sensul sa nu va prezentati deloc la audiere. Codul de procedura penala nu prevede in mod expres situatii privind imposibilitatea martorului citat de a se prezenta la audiere, insa va sfatuiesc sa faceti o cerere scrisa in care sa explicati situatia dumneavoastra medicala (atasand si dovezile in acest sens) pe care sa o trimiteti la adresa parchetului de la care ati primit citatia.

~ final discuție ~