avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 500 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Salutare, Am o problema mai ciudata ce implica ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Salutare, Am o problema mai ciudata ce implica cryptomonede si ...

Salutare,

Am o problema mai ciudata ce implica cryptomonede si exchange-uri de currency, mai exact am apelat la o firma de brokeraj, iar brokerul meu a facut ceva numit p2p trading si arbitraj si problema este ca un client la fel ca mine mi-a transferat in RON valoarea a 37-38000 euro prin ING iar eu prin Revolut am achitat o conversie din euro in rupiah indoneziana, acum ING-ul a blocat si contul meu si contul lui, pana acum am transmis extrasul de cont cu dovada unde s-au dus banii si in ce currency am facut tranzactia + pozele de confirmare ale tranzactiei de pe contul de Revolut iar ei inca "investigheaza cazul", din ce stiu nu este ilegal sa faci nici p2p nici arbitraj nici sa investesti prin asemenea metode, sa ii cer brokerului rapoartele de pe platforme ar insemna "descoperire de conturi" si incalca legile internationale de GDPR, ce ar fi de facut ca sa deblochez conturile sau ce sa fac?

Multumesc,
Dorin.
Cel mai recent răspuns: tgeorgescu , utilizator 22:13, 16 Mai 2024
Bancile au obligatia legala sa previna spalarea de bani, deci orice transfer suspect duce la blocarea conturilor bancare. Daca va permiteti, angajati un avocat sa discute cu banca. Nu va puteti prevala de directivele de privacy in fata cercetarilor bancii, deoarece banca doar isi indeplineste obligatiile legale. Daca vor ajunge la concluzia ca transferul a fost ilegal, ei au obligatia sa faca plangere penala.

~ final discuție ~