Buna ziua, locuiesc in Italia de multi ani, am dubla cetatenie, nu mai am domiciliu in Romania, si as vrea sa cumpar o casa, e obligatoriu sa ai un domiciliu ptr a cumpara o casa in Romania? Am documente de Italia pot sa cumpar casa fara documente romanesti? Multumesc mult
Legsilatia lor este diferita de a noastra. Pasaportul, cf. legii 248, este document de calatorie in afara tarii. CI este document de identitate.
Sunt tari unde te legitimezi cu unele legitimatii de serviciu (de exemplu, eu ma pot legitima in unele tari cu cardul de avocat), in altele cu carnetul de conducere. In Romania nu. Inca. Desi unii notari mai accepta si asta, nu consider ca este corect legal.
Buna ziua Doamna Liliana pentru o succesiune la notar in România,soția mea a făcut pașapoartul romanesc ( așa i-a spus notarul),pentru ca cine stă în afara Nu mai are buletin.Deci merge și pașaportul romanesc.Important e să aibă certificatul de naștere și CNP-ul
Nu spun ca nu se intampla, insa nu vad necesitatea. te legitimezi cu ce act de identitate ai, nu cu ce vrea notarul. Nu am un act de identitate pe care sa il folosesc uzual si altul daca imi lasa cineva o mostenire. In plus, pasaportul romanesc este act de identitate in afara Romaniei, asa zice legea.
Acum, daca ati facut, nu mai este relevant.
Este vorba de pașaportul de cetățean român cu domiciliul în străinătate, care este și act de identitate pentru persoanele aflate în această situație. Celelalte pașapoarte sunt doar documente de călătorie.