avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 659 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Buna ziua. Ieri mi-a fost retinut permisul de ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Buna ziua. Ieri mi-a fost retinut permisul de conducere pentru ...

Buna ziua. Ieri mi-a fost retinut permisul de conducere pentru "neacordare de prioritate" pietonilor. Urmeaza ca saptamana viitoare sa depun contestatie, deoarece semaforul pietonilor se facuse verde cand eu eram deja jumatate pe trecerea pietonala, moment in care o persoana se angajase in traversare(o vazusem cu coada ochiului, trecusem de dansa) pe banda 1(eu fiind pe banda 2). Intrebarile mele sunt: 1. pentru acest proces, trebuie neaparat sa angajez avocat? 2. pot cere ca procesul sa fie derulat in absenta mea?(fiind cu facultate, munca si un copil de 3 ani, e cam greu sa ajung) 3. cate sanse am sa castig procesul, neavand camera de bord iar in zona nefiind camere de supraveghere? E prima mea abatere in lege si nu stiu cum merg lucrurile, iar politistul nu mi-a spus nimic, mi-a dat pv si dovada si mi-a urat "o zi buna" . Va multumesc anticipat pentru raspunsuri!
Cel mai recent răspuns: latka , utilizator 17:16, 10 Mai 2024
Din ce spuneti... este vina dvs., cand nu este loc sa intri in intersecte/sa depasesti trecerea de pietoni se opreste pana in ea si se traverseaza atunci cand ai loc si voie legal ( ai verde la semafor, nu sunt pietoni in traversare...).
Cred ca va ierta daca nu plecati dupa loc, chiar daca ati ocupat o parte din trecere...

Sfatul meu este sa asteptati trecerea suspendarii, daca nu aveti nevoie de permis acum, si data viitoare sa fiti mai atenta.

Legat de instanta... in prima faza discutati cu un avocat daca sunt sanse si renuntati la asta daca nu sunt si nu aveti nevoie de permis acum...
Da, sunt vinovata, dar sunt vinovata pentru 30 de zile, conform art. 100 alin.(3) din OUG 195/2002, neacordare de prioritate. Dansii mi-au dat conform art. 101 alin.(3), cum ca s-a produs si un accident prin aceasta fapta. Din cate stiu, este abuz de putere.
Sa știți ca articolul de încadrare e corect, art. 101 alin 3 litera e, neacordare de prioritate pietonilor, fără accident, la accident e mai grav se dau 90 de zile suspendare, nu 60 . Nu e vreun abuz, nu ați găsit dvs. ultima variantă de Oug 195/2002.

Dați examen (și promovati) testul de 13/15 în (doar)primele 20 de zile de suspendare și rămâneți cu 40 de zile. Faceti cerere de reducere după ce ați reușit la test.

IuliaCh23 a scris:

Da, sunt vinovata, dar sunt vinovata pentru 30 de zile, conform art. 100 alin.(3) din OUG 195/2002, neacordare de prioritate. Dansii mi-au dat conform art. 101 alin.(3), cum ca s-a produs si un accident prin aceasta fapta. Din cate stiu, este abuz de putere.

Ultima modificare: Sâmbătă, 11 Mai 2024
latka, utilizator

~ final discuție ~