avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 751 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Buna ziua, Am primit in instanta, prin ordonanta ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Buna ziua, Am primit in instanta, prin ordonanta presedintiala, ...

Buna ziua,

Am primit in instanta, prin ordonanta presedintiala, program de relatii cu minorul , insa cand ma duc la domiciliul mamei si al lui, sunt filmat de catre mama. Ea are voie sa ma filmeze avand in vedere ca ne pune intr o presiune prin sicanele si provocarile pe care le face , dar eu neputand sa filmez pe motiv ca ii violez viata privata ?
De asemenea , in spatiul public procedeaza la fel., are voie sa ma filmeze fara acordul meu explicit ? Sau exista vreun motiv ptr care ar avea acest drept fara consimtamantul meu ?
Ati mai intalnit asemenea situatii ? Va rog sa ma ajutati cu un sfat

Multumesc
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 10:53, 21 Mai 2024
Exista modalitai de a contrracara acest comportament, imi este insa neclar ce exact, concret va deranjeaza. Solutia este insa sa va axati pe cele ce sunt importante, bine ar fi sa discutati cu avocatul din ordonanta pe care ati avut-o, poate va explica.
Situatii din acestea sunt cu nemiluita, ele exista pentru ca altii le dau atata importanta. Sigur ca o puteti notifica etc., dar poate gasiti o varianta de a ignora... ignoranta.
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Doar prin judecată se poate rezolva problema.
Ii puteți face o notificare prin avocat și poate ca va renunta la aceasta atitudine sicanatorie care va încalcă drepturile.
Insa, poate avea și ea argumentele ei pe care sa le expună la proces.
Ar fi bine sa filmați și dvs. pana va hotărâți ce sa faceți.
Eu am clienți care se filmează reciproc dar acolo sunt grave neînțelegeri.

București 2024
Ultima modificare: Luni, 13 Mai 2024
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
3 din 6 utilizatori consideră
acest răspuns util
Escaladeaza lucrurile in acest mod, sincer, ce sa faci cu inregistrarile alea decat nervi si razboaie? Poate gaseste ceva intelepciune si invata sa gestioneze altfel situatia.
Am filmat si eu in spațiul ei privat, domiciliul copilului, si m-a amenințat cu politia si m-a pus sa șterg înregistrările ca sa nu cheme politia pe motiv de încălcare a vieții private, dar ea putea sa mă filmeze fara acorduil meu . Apoi in spațiul public m-a amenințat ca o hartuiesc , eu filmând copilul si nu pe ea.......
Are ce sa faca dpdv politie ? nu incurca cumva lucrurile aparand si politia si ea fiind cu copilul ?
Cred ca aici aveti dreptate, doar ca ea cauta nod in papura si ma filmeaza mai peste tot fara ca sa imi zica cu gandul ca scoate probe ptr la proces ca sa escaladeze conflictul si sa inventeze lucruri. Filmuletele pot fi editate si apoi probate.......nu le verifica nimeni

Alte discuții în legătură

Bună ziua! mama mea are o obsesie pentru fiica mea de aproape ... ElenaCalin99 ElenaCalin99 Bună ziua! Mama mea are o obsesie pentru fiica mea de aproape 4 anișori și ma tot obliga sa o duc la bunicii mei (străbunicii fetitei ) și mai noi vrea ... (vezi toată discuția)
Relaþia bunicilor cu nepoþii în urma divorþului BunicaMP BunicaMP În cazul divorţului în cadrul unei familii cu copii există reglementări juridice referitor la relaţia bunicilor cu nepoţii? (vezi toată discuția)