avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 509 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Intrebare referitoare la schimbare loc de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Intrebare referitoare la schimbare loc de munca

Intrebare referitoare la schimbare loc de munca.

Buna ziua,
Solicit un sfat referitor la situatia mea cu angajatorul curent.
Lucrez din 2018 la o firma in Bucuresti. Din 2020, la inceputul pandemiei, magazinul fizic unde lucram(parte a firmei) a fost inchis si am fost trecut pe un post de agent vanzari cu lucru de acasa(nu este precizat in contract work-from home-ul). Ulterior, in urma cu 6 luni firma a renuntat la activitatile pe care le prestam(situatia financiara a firmei s-a inrautatit) si am ramas incadrat la acelasi post insa la un birou nou(unde firma s-a mutat) unde incet-incet lucrurile s-au inrautatit(post cu atributii "volatile", in fct de ce doreste patronul), nimic momentan in incadrarea postului, fara o fisa a postului, cerinte peste cerinte s.a.m.d. nici un beneficiu in plus, o usoara agresivitate verbala cand se ridica aceste probleme in discutie.
Practic, ma vad in situatia de a-mi cauta un nou loc de munca insa fiind o nisa(unde am experienta) relativ mica pe piata e posibil sa dureze(o fi o luna, or fi doua).
Inteleg ca daca imi dau demisia, pe perioada pana ma re-angajajez nu pot beneficia de somaj(decat Zero venituri, e bun si ala).
Inteleg ca daca se ajunge la o intelegere intre parti(incheierea contractului cu acordul partilor) tot nu voi beneficia de somaj.
Nu mi-e insa clar cum pot "forta" concedierea(ca sa pot beneficia de somaj). Patronul nu cred ca va dori, daca inteleg bine, probabil ca i-ar fi teama sa faca asta ca sa nu fie reclamat la ITM.
Eu imi doresc sa inchei in conditii amiabile relatia insa sunt prins undeva la mijloc.
Nu cunosc prea multe detalii despre cum ar trebui sa procedez. Ma puteti sfatui va rog?

Va multumesc anticipat !
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 05:39, 14 Mai 2024
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
O posibila varianta ar fi concedierea poentru desfiintarea postului , avand in vedere faptul ca ati mentionat : situatia financiara a firmei s-a inrautatit.

In acest caz, puteti beneficia de somaj.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediere fara motiv! iliesibolya iliesibolya Am lucrat 2 ani de zile la o firma privata , iar dupa un an de munca acolo l-am adus si pe sotul meu. Sotul meu dupa un an de zile si-a gasit alt loc de munca ... (vezi toată discuția)
Cum pot beneficia de indemnizatie de somaj? kosty_bancila kosty_bancila Am si eu o intrebare sunt angajat la o firma de paza de un an de zile si pana acum eram 3 angajati in acel loc acum patronul a hotarat sa ramana doar 2 din ... (vezi toată discuția)
Intoarcere din ccc alycris alycris Am fost in concediu crestere copil.Copilul a implinit 2 ani pe 10 dec. 2009. Postul care l-am avut anterior nu mai este valabil-reprezentant vanzari, magazinul ... (vezi toată discuția)