avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 513 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Drepturile administratorului
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Drepturile administratorului

Bună ziua!
Doresc să aflu mai multe informații despre drepturile administratorului unui SRL.
Ma confrunt cu o situație și nu îmi cunosc drepturile.
Ieri am avut, la un punct de lucru al societății pe care o administrez, un control inopinat de la Garda de mediu! Eu mă afltam la sediul societății, aflat într-o alta localitate! Comisarii Garzii de mediu au inmanat unui angajat o invitatie la sediul lor, cu diverse documente!
Ma deranjează că după aceea au verificat fiecare cm pătrat si au facut poze!
Ultima modificare: Marți, 14 Mai 2024
george-neagu, moderator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Comisarii Garzii de Mediu au dreptul să aibă acces deplin, în condiţiile legii, în orice situaţie, în amplasamentele şi incintele în care se desfăşoară sau se prezumă că se desfăşoară o activitate generatoare de impact negativ asupra mediului. Cat timp angajatul d-voastra nu le-a interzis accesul in incinta, nimic nu-i oprea sa intre si sa faca verificari si sa pastreze dovada eventualelor nereguli prin fotografii. Pe de alta parte, daca va ganditi sa le opriti data viitoare accesul trebuie sa va scriu ca OUG 195/2005 art. 96 alin. 3 pct. 8 pedepseste cu amenda o astfel de fapta. Si sunt amenzi mari.
Constituie contravenții și se sancționează cu amendă de la 7.500 lei (RON) la 15.000 lei (RON), pentru persoane fizice, și de la 50.000 lei (RON) la 100.000 lei (RON), pentru persoane juridice, încălcarea următoarelor prevederi legale: ... obligațiile persoanelor fizice și juridice de a asigura accesul persoanelor împuternicite la instalațiile tehnologice generatoare de impact asupra mediului, la echipamentele și instalațiile de depoluare a mediului, precum și în spațiile sau în zonele potențial generatoare de impact asupra mediului;

Asadar ce puteti face intr-o astfel de situatie? Mergeti la convocarea facuta, dati explicatii daca trebuie, daca vi se impune sa luati unele masuri, eu zic sa o luati in serios si sa faceti ce va scriu catre trebuie facut, daca sunteti sanctionat faceti obiectiuni la actul de constatare si procesul-verbal si cautati un avocat. Repet, amenzile pot fi uneori ruinatoare pentru o firma, puteti ajunge usor in faliment.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Control garda financiara gabrielaciorcila gabrielaciorcila ce drepturi are garda financiara cand vine in control? mai poate face controlul inopinant? astept informatii (vezi toată discuția)
Legalitate sau abuz? Adrian Copil Adrian Copil Este legal ca administratorul unei societati comerciale sa fie sunat de catre un comisar al garzii financiare pe telefonul mobil si sa fie invitat la sediul ... (vezi toată discuția)
Control pfa eugen_r2 eugen_r2 Bună ziua, Am un pfa cu domeniu de activitate \"realizare de software la comandă\". Sediul l-am stabilit într-un imobil din zona rurală pe unde nu trec ... (vezi toată discuția)