avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 242 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Daca una din parti detine un exemplar al contractului ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Daca una din parti detine un exemplar al contractului nesemnat ...

Daca una din parti detine un exemplar al contractului nesemnat in dreptul clientului iar cealalta parte detine un exemplar pe care apare o semnatura nerecunoscuta de client, cum se poate stabili cine are credibilitate? Contractul a fost incheiat telefonic si livrat prin curier.
Depinde cine are contractul semnat de client. Dați mai multe detalii. De principiu dacă clientul contesta primirea se poate adresa protecției consumatorului și instantelor de judecata
Clientul are exemplarul nesemnat iar furnizorul de servicii are un exemplar semnat insa nu in original. Clientul presupune ca furnizorul ar fi folosit o semnatura de pe un contract mai vechi. Asa cum spuneam, contractul a fost incheiat la telefon si livrat de curier, caruia i s-a dat semnatura pentru primirea plicului cu contractul, nu s-a semnat si contractul

Adalbert Gabriel Gazdovici a scris:

Depinde cine are contractul semnat de client. Dați mai multe detalii. De principiu dacă clientul contesta primirea se poate adresa protecției consumatorului și instantelor de judecata

Markuus900 a scris:
Clientul are exemplarul nesemnat iar furnizorul de servicii are un exemplar semnat insa nu in original.

Exemplarul care pare semnat, dar e doar o copie, nu are nici un fel de valoare juridica. Oricine are varsta de peste 10 ani, o inteligenta medie si stie sa foloseasca un program de editare grafica poate copia o semnatura de pe un act pe altul. Uneori, daca cel care face asta e talentat e foarte greu sa deosebesti la prima vedere semnatura originala de cea copiata fara o lupa buna insa contractul incheiat telefonic este valabil incheiat daca nu priveste unul dintre domeniile in care se cere o alta forma. Dovada incheierii contractului trebuie insa facuta cu o inregistrare sau alt mijloc asemenator.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Procura data unui avocat Pilu Pilu Buna. As avea si eu o intrebare daca poate sa ma lamureasca cineva. Conform art. 68 din Codul de procedura civila, Procura pentru exerciţiul dreptului de ... (vezi toată discuția)
Sentinta civila nesemnata de judecator - presedinte ContSters83715 ContSters83715 la litigii de munca am legalizat sentinta civila , cu timbru, am platit taxa. chiar am fost reintegrat si concediat a doua oara cand am pierdut la ... (vezi toată discuția)
Nu am primit contractul de credit! radusb radusb Buna. In urma cu 2 ani (iunie 2008) am facut un contract de credit de nevoi personale la ABN (actuala RBS). Dupa semnarea actelor, cand am cerut ca un exemplar ... (vezi toată discuția)