avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 418 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... retragere actiune de divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

retragere actiune de divort

O zi buna tuturor.
Acum 3 luni de zile am depus o cerere la tribunal pt desfacerea casatoriei de comun acord (cerere semnata numai de mine, sotia nu a semnat)
M-am impacat cu sotia si nu mai vreau sa divortez.
Daca nu ma mai duc la tribunal la termenul de judecata, se anuleaza de la sine actiunea ?
Daca nu ,spuneti-mi ce trebuie sa fac. Sotia mea nu vrea sub nici o forma sa ajunga pe la tribunal.
Ce se poate intampla in acest caz?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Roxana alina Stancu , Avocat 17:03, 4 Februarie 2010
e bine sa depuneti o cerere prin care spuneti ca renuntati la actiune deoarece v-ati impacat; asa se va respinge cererea dvs.
Impacarea partilor , in actiunile de divort , poate avea loc chiar si in apel sau recurs.;)
va trebui fie sa va prezentati amandoi sotii in fata instantei la termenul stabilit si sa declarati ca v-ati impacat, fie sa depuneti o declaratie in acest sens.
declaratia sa fie semnata de amandoi sotii .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vreau un sfat thea12 thea12 Sotul meu a intentat divort urmand ca peste 3 zile sa avem infatisarea. Afacut o precizare de actiune de divort cu copil minor prin care solicita instantei de ... (vezi toată discuția)
Procedura divort Luana Sanziana Luana Sanziana Puteti sa-mi spuneti, va rog frumos, ce trebuie exact facut pentru un divort amiabil - ambele parti sunt de acord sa divorteze si fara pretentii unul de la ... (vezi toată discuția)
Divort florina_mauro florina_mauro buna ziua intrebarea mea este: am intentat divort am avut prima instanta in care am fost amandoi deacord cu el avand urmatoarea instanta in ianuarie pe 6 .ce ... (vezi toată discuția)