avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 216 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale CEC in alb
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

CEC in alb

Se poate emite un CEC in alb daca nu exista disponibil in banca?...avand in vedere ca nu este o suma specificata pe instrument.
Cel mai recent răspuns: suciu_diana , utilizator 21:28, 11 Iulie 2011
Nu faceti greseala de a emite fila de cec necompletata. Este interzis acest lucru. Este interzisa si emiterea instrumentelor de plata (cecuri sau bilete la ordin) fara a avea disponibil in contul bancar. In afara de faptul ca riscati sa intrati in CRB, va puteti alege si cu dosar penal.
Ultima modificare: Luni, 11 Iulie 2011
Gabriela Monica Ionescu, Consultant fiscal
Tragatorul poate emite cecul numai daca are la banca un disponibil banesc. Emiterea cecului fara acoperire constituie infractiune .
Prin "emitere" ma refer aici la predarea lui catre beneficiar. Poate nu am folosit termenul corect. Deci, se poate preda un CEC fara suma completata sau termen de plata, daca nu exista bani in cont. Inteleg ca indiferent de situatie, CEC-ul trebuie sa aiba suma completata?

Ni s-a cerut pentru un contract drept garantie, desi stiu ca CEC-ul nu poate functiona decat ca instrument de plata.

Stiu ca biletul la ordin poate sa fie emis si ulterior completata suma de plata, precum si disponibilul in cont, pentru ca un BO este legat de termen de scadenta.
Eu am inteles ceea ce ati scris. Dar daca beneficiarul completeaza fila de cec, ii pune acesteia si scadenta si o introduce in banca, Dvs ce faceti?
Va rog, sfatuiti-ma cum ar trebui predata o fila CEC pentru un contract de 1 an, avand in vedere ca nu se poate cuantifica suma la predarea lui? Ca prin contract ii de acord sa ma notifice cand vrea sa execute instrumentul si deci nu ar putea sa se foloseasca de el fara stirea mea, nu?

Alte discuții în legătură

Cec vs bilet la ordin cristiursa cristiursa care este diferenta dintre biletul la ordin si cec sau nu e nicio diferenta (vezi toată discuția)
Cec garantie in alb - penal sau nu? Cent Cent Cand un cec introdus la plat si pt care nu am avut bani dar a fost lasat lasat garantie in alb devine un caz penal si cand nu? (vezi toată discuția)
Diferenta si asemanarea intre o fila cec si un bilet la ordin elena cailean elena cailean buna ziua. intrebarea mea este: ce asemanari si deosebiri sunt intre emiterea catre furnizori de file de cec, si cea de bilete la ordin. eu platesc ... (vezi toată discuția)