avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 830 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Credit Noua Casa, rambursare anticipata
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Credit Noua Casa, rambursare anticipata

Bună ziua! Am luat un credit Noua Casă și de câteva luni am vrut sa rambursez anticipat în funcție de principalul din extrasul de cont 15 rate. În urma rambursărilor banca a scăzut 11, iar în urma actualizării IRCC am avut rata mai mare cu 200 de lei cu explicația ca au mai scăzut ei o rată, fapt incorect, pentru că oricum erau 11 rate scăzute de ei, iar din principal au fost achitate 15. Neregulile sesizate au fost următoarele : impunerea incorectă a unei rate mai mari, cu toate că am făcut contract cu rate egale (menționez că o singură lună au adăugat 200 de lei, ulterior rata fiind mai mică) și faptul că a fost perceput comision conform băncii raportat la dobânda la zi. Îmi puteți spune vă rog dacă au dreptul să crească rata, având în vedere că am contract cu rate egale? Vă mulțumesc! Am făcut sesizare la bancă cu multiple solicitări pentru a primi lămuriri, dar am primit doar un paragraf din contract ca răspuns, cum că au dreptul să adauge o dobânda în cazul rambursărilor anticipate. Cu toate acestea, tot nu consider corect că au adăugat aceasta sumă la o rată cu mențiunea că au mai scăzut de la ei una. Dacă suma trebuia achitată consider că trebuia distribuită la tot creditul în rate egale.
1.Clauza din contract este legala? Cu toate ca verbal mi s-a spus ca nu se percepe comision de rambursare anticipata, am mers pe incredere si acum mi-au aratat clauza ca pot adauga dobanda pe zile in cazul rambursarilor anticipata.
2.Au dreptul dupa actualizarea IRCC cand ratele trebuie sa fie egale 3 luni sa distribuie suma diferit si sa am o rata cu 200 de lei mai mare pentru o singura luna din cele 3?
3.Pot face sesizare la ANPC pentru aceasta situatie? Eu am solicitat mai multe lamuriri de la ei si atat am primit, un paragraf din contract cu dobanda, fara sa explice rata mai mare pe luna respectiva, fara sa recalculeze in prezenta mea cum am solicitat.
Va mulțumesc mult pentru timpul acordat!
Ultima modificare: Joi, 16 Mai 2024
Andreea089492, utilizator
Nu avem suficiente informatii sa analizam sume, rate etc. Puteti face sesizare, insa dificil cu contractele prin Prima casa, mai ales daca nu faceti dv. o calculatie paralela bine intemeiata pe contract.

~ final discuție ~