avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 753 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Nepot moștenitor prin testament
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Nepot moștenitor prin testament

Buna ziua, în urma cu ceva timp m-am trezit moștenitor prin testament din partea unui bunic în care scria ca moștenesc toate bunurile mobile și imobile care se vor găsi în patrimoniul sau la data decesului. Întrebarea mea este: nu trebuia sa scrie clar ce moștenesc de ex. casa / teren / mașină / cont bancar etc? asta în condițiile în care el are doi fii, eu fiind copilul unuia dintre ei și nu trebuia sa se tina cont și de rezerva succesorala? Adică testamentul făcut în felul acesta mi se pare foarte ambiguu și la limita legii. Dacă vinzi tot pana sa mori și nu se găseste nimic ce mai moștenești? Mulțumesc
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 09:47, 31 Mai 2024
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
daca nu exista intelegere,veti partajain instanta unde toata lumea pierde
Mai am o intrebare: pentru a face partajul propriu zis , bunurile imobile trebuie sa aibă cadastru și intabularea făcute? sau se poate și fără. Intreb pentru ca ele se afla intr-o comuna mai mărginașă unde nu sunt cadastrate terenurile și... e și asta o problema.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
pt partaj, da, ar trebui

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune cu probleme v.korbw v.korbw V-as ramane recunoscatoare daca a-ti putea sa ma consultati in urmatoarea problema:Sotul a decedat in urma cu 2 luni de zile,locuiam impreuna de 10 ani in ... (vezi toată discuția)
Masa succesorala marian1969tm marian1969tm buna ziua,as dori sa stiu daca pot face un testament cu uzufruct viager doar pentru un singur copil la o proprietate (casa construita de mine) personala.Acest ... (vezi toată discuția)
Donatie bani in completarea achizitiei unui imobil snowflake59 snowflake59 Parintii vor sa imi doneze 30.000 euro pe care o sa-i folosesc ca si completare la achizia unui imobil. Ma intereseaza sa stiu daca donatia se face doar prin ... (vezi toată discuția)