avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 634 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Buna ziua, Sunt data in judecata de Asociatia de ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Buna ziua, Sunt data in judecata de Asociatia de locatari pentru ...

Buna ziua,
Sunt data in judecata de Asociatia de locatari pentru restanta la intretinere. Precizez ca in apartamaent nu mai locuiesc de 40 ani ( am cota parte din mostenire). In apartament locuieste unul din frati.
Exista o lege care ma poate obliga la plata restantei?
Cel mai recent răspuns: Liliana@2024 , utilizator 12:54, 19 Mai 2024
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Iar acel frate care este locatar efectiv în acel imobil, nu a fost dat în judecată să fie executat silit, dacă a acumulat datorii la asociație`?

Și dvs fiind proprietară cu cotă parte, puteți pierde imobilul dacă pentru recuperarea datoriilor se va ajunge la executare silită imobiliară.
Ca proprietară, ați avut obligația, și o aveți și în prezent, să plătiți lunar cota parte indiviză.
Ultima modificare: Vineri, 17 Mai 2024
Dapix, utilizator
Multumesc pentru raspuns.
Fac urmatoarele precizari:
Suntem 3 mostenitori. Toti am fost dati in judecata pentru restantele la intretinere.
Un singur mostenitor locuieste in apartament, eu nu mai locuiesc de 40ani iar celalalt mostenitor este plecat din tara din 2014.
Rugamintea mea era daca imi poate spune cineva care este legea care spune ca suntem obligati la plata intretinerii.
Ultima modificare: Sâmbătă, 18 Mai 2024
Liliana@2024, utilizator
Legea 196/2018 , a asociațiilor de proprietari este cea care obliga proprietarii la plata întreținerii. Dacă ați acceptat moștenirea trebuie sa plătiți o parte din datorie, mai puțin ce tine de utilități, adică tot ce se repartizează pe cota parte indiviza. Nu are vreo importanta ca nu locuiți acolo.

Liliana@2024 a scris:

Multumesc pentru raspuns.
Fac urmatoarele precizari:
Suntem 3 mostenitori. Toti am fost dati in judecata pentru restantele la intretinere.
Un singur mostenitor locuieste in apartament, eu nu mai locuiesc de 40ani iar celalalt mostenitor este plecat din tara din 2014.
Rugamintea mea era daca imi poate spune cineva care este legea care spune ca suntem obligati la plata intretinerii.

Ultima modificare: Sâmbătă, 18 Mai 2024
latka, utilizator
Multumesc.

~ final discuție ~