avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1556 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Urmarire penala - Fotografiere parte vatamata
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Urmarire penala - Fotografiere parte vatamata

Buna ziua,
Am nevoie de o parere din partea voastra, cu siguranta intelegeti din drept mai mult ca mine. Poveste e mai lunga insa o sa incerc sa fac un rezumat.
Matusa mea este postarita. Undeva prin iulie-august i-au fost furati pe strada cam 40 milioane de catre 2 indivizi. A mers la politie in aceasi zi, au fost multe persoane care au declarat pentru ea...in fine, s-au facut toate formalitatile necesare.
Cum nu au putut fi prinsi, matusa a facut un imprumut, a pus banii (ca doar ereau pensiile oameniilor din sat).
Prin septembrie - octombrie au fost prinsi indivizii, in flagrant (furand un alt postas). Matusa i-a recunoscut la TV (cei care ii mai vazusera prin comuna au recunoscut si ei), a sunat la politie a spus ca sunt aceeasi....si lucrurile au ramas cumva in aer (zic ei ca se judeca in stare de libertate)
Saptamana trecuta au chemat-o la politie sa il recunoasca pe unul din ei, urmand ca peste o luna sa o cheme sa il recunoasca si pe celalalt. A fost, l-a recunoascut. Nu a mai dat nici o declaratie, nimic....(deja a dat vreo 10 pana atunci - in toate spunand acelasi lucru, bineinteles).
Acum ca stiti povestea....Sa va pun intrebarea...Cand a fost saptamana trecuta la politie, in afara faptului ca l-a recunoscut pe individ, politistii i-au facut o poza matusii. Nu din aia ca atunci cand intri la inchisoare...o poza pur si simplu, din fata. A intrebat de 1000 de ori la politie si i-au spus ca "asa trebuie".
Acum va intreb pe voi...Chiar asa trebuie?? Mi se pare foarte ciudat sa ii faca o poza femeii....pentru ce?
Ea saraca ma intreaba pe mine, insa eu nu am avut treaba cu politia in viata mea, asa ca habar nu am daca se fac poze sau nu....Ma gandesc ca aici sunt persoane mai pricepute....
Multumesc mult!

Cel mai recent răspuns: koleus , utilizator 17:44, 7 Februarie 2010
Pentru fotografiere nu cred ca trebuie sa-si faca probleme. Trebuie sa ajute politistii in ancheta si pentru recuperarea prejudiciului.
Succes!
Va multumesc mult! Ii voi transmite sa stea linistita cu privire la fotografie si bineinteles ca am colaborat si vom colabora cu politia in tot ceea ce vor cere.
O zi buna in continuare
.............din pacate in Romania recunoasterea din grup se face prin fotografierea persoanei vatamate, indicand cu mana faptuitorul....................... doamna sa se prezinte in instanta de cate ori va fi nevoie ptr a proba si fapta savarsita asupra ei.....................

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

De ce mi s-au ridicat propriile animale de politie fara macar sa fiu instiintat! xela10 xela10 Buna seara! in aprilie 2015 tatal meu a fost arestat preventiv ca fiind suspec de furtul unor animale! La cateva zile de la arestarea lui mai multe echipaje ... (vezi toată discuția)
Martor furt ContSters93151 ContSters93151 Buna ziua, mama a fost in apropiere cand politia a prins un hot. Din pacate politia pentru ca nu avea martori a convins-o sa semneze o declaratie de martor ... (vezi toată discuția)
Ceva ciudat , amuzant sau de plans? Cecilia35 Cecilia35 Ma poate lamuri cineva cu un raspuns? Am fost chemat la politie cu o citatie \".... sa va prezentati la politia ... ora... pentru clarificarea unei situatii ... (vezi toată discuția)