Buna ziua. Am o problema legata de asociatia de proprietari a unui bloc in care detin o parcare subterana.
De cateva luni am vazut in contul de plata facturi al asociatiei, facturi emise pentru un fond pentru poarta de garaj . Deci se doreste instalarea unei porti de garaj de care eu nu am stiut deoarece eu nu particip la adunarile generale ale asociatiei si nici nu am primit o informare scrisa, nici nu am fost solicitata sa particip la sedinta, eu nelocuind in acel imobil ci in cel de langa.
Astea fiind spuse eu nu am platit acest fond si nici nu sunt dispusa sa il platesc deoarece nu sunt de acord cu instalarea acestei porti.
As dori sa stiu ce implicatii legale ar fi , si daca asociatia ma poate obliga in vreun fel sa platesc acest fond.
Multumesc!
Multumesc. Desi eu am doar o parcare la subsolul imobilului respectiv
1. Fac si eu parte din asociatia de proprietari al imobilului ?
2. Daca nu am fost informata si nici nu am fost chemata la adunarile generale in care s-au stabilit aceste lucrari, (facturile aparand pe cont din septembrie 2023, fara nici o explicatie, iar eu abia in aprilie am fost abordata direct de presedinte in parcare, cerandu- mi sa platesc acest fond) in cat timp pot plati acest fond ?
3. La ce categorie de fonduri se inacdreaza aceasta lucrare- fond de rulment, fond de reparatii , alte fonduri- de lucrari speciale???
Nu are importanta cum o incadreaza ca oricum trebuie sa platiti lucrarea pe cota indiviza.
Este o cheltuiala de modernizare si poate fi pusa ca o cheltuiala lunara sau ca o cheltuiala cu un fond special.
Desi aveti doar o parcare , trebuie sa achitati si asta si alte chetuieli legate de parti comune. acoperis , tevi orice ca si un proprietar care are doar apartament sau ca unul care are si apartament si parcare...
Suma care va revine nu cred ca este mare oricum si cateodata asociatia decide sa o bage in rate lunare .
Înțeleg că dvs. ați cumpărat un loc de parcare care reprezintă o unitate de proprietate individuală, așa cum este definită la art. 2 lit. w din legea nr. 196/2018, suprafața utilă a locului dvs. de parcare fiind luată în calculul cotelor - părți indivize aferente subsol/garaj sau în calculul cotelor - părți indivize calculate pe întreg condominiu. Deci faceți parte de asociația de proprietari înființată pentru imobil.
V-ar fi de folos ca pentru viitor să depuneți o cerere de înscriere ca membru al asociației de proprietari ( dacă nu dețineți acest statut ) și să precizați o adresă de comunicare pentru a fi convocată la întrunirile adunării generale. Hotărârile adunării generale se afișează la avizier.
Așa fiind, în oricare dintre situații aveți obligația plăți cotei părți ce vă revine din cheltuielile aferente parcării subterane stabilite în cadrul adunării generale, indiferent de categoria fondului aprobat, după afișarea listelor de plată în care sunt repartizate și cu respectarea termenului scadent.