avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 752 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Certificat de nastere gresit.Numele meu de familie e ...
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Certificat de nastere gresit.Numele meu de familie e Spanu. La nasterea copilului meu (acum ...

Numele meu de familie e Spanu. La nasterea copilului meu (acum 39 de ani) ofiterul de stare civila a eliberat certificat de nastere cu numele Spinu spunindu-mi ca astea sunt dispozitiile de redactare. Mai mult pe acelas certificat numele parintilor apare schimbat in Spinu din Spanu asa cu era inscris in documentele depuse. Ma gindesc ca aceasta situatie poate conduce la probleme in cazul unei mosteniri. Cum pot rezulva cel mai simplu aceasta situatie? Un eventual proces implica schimbarea mai multor documente. Pot solicita autoritatilor de evidenta populatiei corectarea greselii?
Cel mai recent răspuns: cris0811 , utilizator 07:40, 22 Mai 2024
5 din 5 utilizatori consideră
acest răspuns util
Pentru siguranță, ar fi bine ca actele să fie puse în concordanță.
În acest sens, este necesar ca fiul dvs. să solicite rectificarea actului său de naștere, conform numelui de familie purtat de părinți. Cererea se depune la Starea Civilă de la locul nașterii sau de la locul de domiciliu.
Ofițerii de stare civilă vor face verificările necesare, până la bunici sau chiar mai jos, pentru a se stabili numele de familie corect și vor face rectificările necesare. Dacă fiul este căsătorit, va trebui apoi să rectifice și actul de căsătorie, și , dacă e cazul, pe ale copiilor săi.
Nu e complicat, dar durează ceva.
Singura surpriză poate fi să constatați că nici numele dvs. nu e corect...am întâlnit un caz asemănător, când fiul nu avea același nume cu tatăl și s-a descoperit ulterior că nici tatăl nu purta numele bunicului (era diferență de o literă).
Ultima modificare: Marți, 21 Mai 2024
georgiana.td, utilizator
Problema provine de la faptul ca pe timpul ciuruitului se scria cu î din a doar România si cuvintele derivate, restul cu î din i. Pentru ca este vorba de o viitoare mostenire poate ca ar fi bine sa cereti si sfatul unui notar, caci la notar vor ajunge succesorii. Succes!
in aceeasi situatie este si sotul meu, i-au schimbat numele care era cu A in I. Nu au fost probleme la succesiunea dupa tatal lui.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme schimbare carte de identitate ContSters374860 ContSters374860 Buna seara, Voi prezenta un caz concret fara a da nume reale.Este vorba de o persoana de sex masculin care dorea sa-si schimbe Cartea de Identitate. Acesta ... (vezi toată discuția)
Certificat de nastere cu numele de familie gresit kriss64 kriss64 Bunica mea, Andrei (Iova -prenumele tatalui) Tana,s-a casatorit cu Constantin (Eftimie- prenumele tatalui) Gheorghe. In urma casatoriei au rezultat doi copii, ... (vezi toată discuția)
Nume de familie scris gresit ioanaDD ioanaDD buna ziua.Numele de familia al tatalui meu este cu A,iar al meu este cu I,au gresit o litera.In caz de o mostenire sau acte,ceva, poate fi vreo problema? (vezi toată discuția)