avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 274 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Obligativitatea unei cladiri de birouri pentru ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Obligativitatea unei cladiri de birouri pentru semnalizarea locurilor de parcare pentru femeile gravide

Buna ziua, va rog sa imi expuneti interpretarea dumneavoastra juridica. O cladire de birouri ( nu comert sau relatii cu clientii ) care dispune de 20 de locuri de parcare, este obligata sa semnalizeze locuri de parcare pentru femeile gravide sau de persoanele insotite de copii cu varsta de pana la 5 ani?
Conform legii 280/2023, art. 4 " În spațiile de parcare aparținând entităților publice și private, precum și în spațiile de parcare organizate de către acestea, dacă numărul locurilor de parcare este mai mare de 10, vor fi amenajate, rezervate și/sau semnalizate minimum 4% din numărul total al locurilor de parcare, dar nu mai puțin de 2 locuri, pentru parcarea mijloacelor de transport folosite de către femeile gravide, precum și de către persoanele însoțite de copii cu vârsta de până la 5 ani. Dacă numărul locurilor de parcare este mai mic de 10, dispozițiile prezentului articol nu se aplică.
Astept cu interes raspunsul dumneavoastra. Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: latka , utilizator 10:33, 20 Mai 2024
Textul legii e clar, o entitate privata este obligata sa asigure acele locuri de parcare, conform :
Articolul 4
În spațiile de parcare aparținând entitățilorpublice și private, precum și în spațiile de parcare organizate de către acestea, dacă numărul locurilor de parcare este mai mare de 10, vor fi amenajate, rezervate și/sau semnalizate minimum 4% din numărul total al locurilor de parcare, dar nu mai puțin de 2 locuri, pentru parcarea mijloacelor de transport folosite de către femeile gravide, precum și de către persoanele însoțite de copii cu vârsta de până la 5 ani. Dacă numărul locurilor de parcare este mai mic de 10, dispozițiile prezentului articol nu se aplică.

Amenda minima e de 2000 RON.
[ link extern ]
Ultima modificare: Luni, 20 Mai 2024
latka, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua sunt o persoana cu handicap grav,și am parcat la ... dritaS dritaS Bună ziua Sunt o persoana cu handicap grav,și am parcat la piata agroalimentara a municipiului,pe un loc de taxi ,deoarece nu există locuri pentru ... (vezi toată discuția)
Locuri parcare persoane cu handicap gglaza gglaza buna ziua - cum se stabileste numarul de locuri pentru persoanele cu handicap necesare unui complex comercial ? - se poate schimba ... (vezi toată discuția)
Femeile gravide au drept sa parcheze pe loc rezervat handicap? Irinel Irinel Irinel Irinel Buna ziua. Solicit parerea celor avizati in urmatoarea speta: Femeile gravide (Vizibil burtica foarte mare :) ) au dreptul legal sa parcheze autoturismul pe ... (vezi toată discuția)