avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 859 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Modificare proiect casa
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Modificare proiect casa

Buna seara!Ne aflam in urmatoarea situatie:
Am obtinut autorizatie constructie p+1 dar inca nu am inceput lucrarile.Este vorba despre o casa pe care o vom construi in regie proprie.Acum,ne dorim sa reconfiguram putin casa in ceea ce priveste urmatoarele aspecte:
-dimensiunea geamurilor;am dori sa mai adugam 1 geam;in loc de acoperis peste intrarea in casa dorim sa facem balcon,iar acoperisul casei il vrem intr-o apa nu in patru ape asa cum este proiectat initial.Precizez ca amprenta casei ramane la fel ca si cea din proiectul initial.Cum va trebui sa procedem ca sa fim in legalitate?Multumesc!
Ultima modificare: Marți, 21 Mai 2024
Adrian Vasile10, utilizator
Modificati proiectul la o firma autorizata si resolicitati autorizatie de ctie. de la primarie in baza proiectului modificat.
Multumesc pt raspuns!Aceasta reautorizare implica toata procedura de la autorizatia initiala?(Certificat urbanism,avize,etc)?Tin sa precizez ca amprenta casei nu s-a modificat si nici pozitia ei).

POPA GHEORGHE a scris:

Modificati proiectul la o firma autorizata si resolicitati autorizatie de ctie. de la primarie in baza proiectului modificat.

Depuneti cerere la primarie pentru reautorizare si anexati proiectul modificat.
Numai din proiect poate sa rezulte daca este nevoie si de certificat de urbanism nou.
Avize se iau obligatoriu si pentru proiectul modificat.
Vorbiti la primarie, este posibil sa faceti aceste modificari in cursul constructiei. Sigur ca solutia completa legala este cea aratata de colegul mai sus, insa in practica puteti sa obtineti niste dispozitii de santier care sa fie admise de primarie, bazate pe proiecte, sigur, insa pentru care ar trebui sa scapati de avize. Imi este greu de inteles de ce nu ati procedat la modificarea proiectului inainte de emiterea autorizatiei, mare pacat, dar asta e, incercati si vedeti cum reusiti administrativ.

~ final discuție ~