avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 472 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Evacuare ilegala? Buna ziua! Am închiriat acum 4 ani ...
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Evacuare ilegala? Buna ziua! Am închiriat acum 4 ani o spalatorie ...

Evacuare ilegala?
Buna ziua! Am închiriat acum 4 ani o spalatorie auto, contractul de închiriere este intre firme si este pe o perioadă de 5 ani unul si mai am încă unul pe inca 5 ani (doua contracte care împreună au durata de închiriere 10 ani). Pe 16 mai am primit înștiințare ca trebuie sa evacuam in 30 de zile deoarece spatiul si firma de la care am închiriat a fost vanduta... Intrebarea mea este cat este de legal sa ne dea afara avand contractul de închiriere? Le pot cere despăgubiri deoarece ma obliga sa opresc activitatea? In situația mea mai sunt inca 5 firme si clar ne este imposibil sa mutam activitatea in 30 de zile intr-un spatiu care sa ne permita sa redeschidem. In contract nu se menționează decat ca poate fi anulat cu acordul ambelor părți.
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 11:43, 21 Mai 2024
Bună dimineața ! Contractele rămân valabile până la anularea lor prin acordul părților sau prin intermediul instanțelor de judecată. Cumpărătorul ar trebui să preia contractele și să plătiți sumele noului proprietar . Când a cumpărat, si-a asumat si condițiile acelor spații, respectiv contractele deja existente. Dacă nu i s-a prezentat corect situația de către vânzător, nu au decât să se judece ei. Ar fi bine totusi de găsit un avocat, să fiți pregătit în cazul in care se forțează nota sau se ajunge în instanță. Puteți angaja un avocat comun, toți cei cu contracte,
Depinde daca era inscris in CF, ce prevederi mai are contractul... incercati sa negociati evacuarea asistat de un avocat.
Trebuie mentionate pierderile, trebuie arat timpul de evacuare etc.
Ultima modificare: Marți, 21 Mai 2024
Liliana Gradinaru, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua! am închiriat acum 4 ani o spalatorie auto, contractul ... Cris9215 Cris9215 Buna ziua! Am închiriat acum 4 ani o spalatorie auto, contractul de închiriere este intre firme si este pe o perioadă de 5 ani unul si mai am încă unul pe ... (vezi toată discuția)
Contractde inchiriere cu clauza nerespectata, ce pot pati? mata2 mata2 Am avut un contract de inchiriere datat iulie 2006 , cu o firma .Contractul era pe 5 ani , ar fi expirat in anul 2011. In aprilie 2010 am vandut apartamentul ... (vezi toată discuția)
Modalitate preluare spatiu comun alexberi alexberi Locuiesc la ultimul etaj al bloc cu asociatie de locatari (nu de proprietari). As vrea sa preiau doua spatii comune (spalatorie si uscatorie) aflate pe etaj ... (vezi toată discuția)