avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 471 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Bună ziua! Dacă am 17 ani și practic ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Bună ziua! Dacă am 17 ani și practic prostituția,ce pedeapsa ...

Bună ziua! Dacă am 17 ani și practic prostituția,ce pedeapsa am dacă mă prinde? Adaptată la noul cod penal!?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:43, 21 Mai 2024
Legea nr. 61/1991
art.2
Constituie contravenție
săvârșirea oricăreia dintre următoarele fapte, dacă nu sunt comise în astfel de condiții încât, potrivit legii penale, să fie considerate infracțiuni:
.....
6) atragerea de persoane, sub orice formă, săvârșită în localuri, parcuri, pe străzi sau în alte locuri publice în vederea practicării de raporturi sexuale cu acestea spre a obține foloase materiale, precum și îndemnul sau determinarea, în același scop, a unei persoane la săvârșirea unor astfel de fapte;
7) acceptarea sau tolerarea practicării faptelor prevăzute la pct. 6) în hoteluri, moteluri, campinguri, baruri, restaurante, cluburi, pensiuni, discoteci sau în anexele acestora de către patronii sau administratorii ori conducătorii localurilor respective;
....

~ final discuție ~