avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 749 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Bună seara, fiica mea a avut un accident pe trecerea ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Bună seara, fiica mea a avut un accident pe trecerea de pietoni, ...

Bună seara, fiica mea a avut un accident pe trecerea de pietoni, întrebarea mea este dacă acceptăm suma oferită de asigurator mai putem merge în instanță că parte civilă în procesul penal, fata a primit 130de zile de îngrijiri medicale și avocatul mi-a spus să acceptăm suma că se consideră ca un avans și mergem în continuare pe proces pentru o sumă mai mare, Ce sfat îmi dați. Mulțumesc
Cel mai recent răspuns: Laszlo Bicsak , Alte profesii 18:05, 3 Iunie 2024
13 din 13 utilizatori consideră
acest răspuns util
In cazurile in care am fost eu INTOTDEAUNA odata cu plata sumei oferite de asigurator se incheie o tranzactie prin care persoana pagubita renunta la alte pretentii pentru prejudicii suferite pana la data incheierii tranzactiei. Asa ca mersul in latura civila a procesului penal pentru "o suma mai mare" dupa incheierea unei astfel de tranzactii este o imposibilitate. Iar ca asiguratorul sa va dea banii, fara tranzactie, ca pe avans ... nu stiu ce sa zic, dar asiguratorii cu care am avut eu de-a face, nu faceau astfel de acte caritabile. Daca am cerut 90.000 de lei si asiguratorul mi-a oferit 30.000, asta este, refuzam si mergem la judecata. Asa ca trebuie sa vedeti ce contine exact acea tranzactie si sa discutati cu avocatul care va apara in proces.
Asa arata o oferta de despagubire trimisa pe email

Subscrisa ... S.A., cu sediul central in ..., înregistrată la O.R.C. de pe langa .. sub nr. ..., referitor la evenimentul rutier din data de ... in care ati fost implicati in urma caruia a fost deschis dosarul de dauna nr. ... In vederea stingerii pretentiilor de despagubiri civile pe care le aveti fata de societatea noastra in baza contractului de asigurare nr. … pentru prejudiciul produs din culpa conducatorului auto … va inaintam prezenta
OFERTA DE DESPAGUBIRE
in vederea finalizarii dosarului de dauna mentionat mai sus. Analizand toate documentele depuse de Dumneavoastra in dovedirea despagubirilor civile solicitate am concluzionat ca va puteam acorda suma totala de … lei reprezentand daune morale si materiale pentru intreg prejudiciul suferit de catre .., in urma vatamarii produse in accidentul rutier din data de ..
In cazul in care veti fi de acord cu oferta noastra, va rugam sa ne instiintati in vederea incheierii unui contract de tranzactie.
Ultima modificare: Marți, 21 Mai 2024
Adalbert Gabriel Gazdovici, Avocat
Da așa ceva am primit de la asigurator, dar momentan nu am făcut nimic, abia azi am primit o a doua ofertă pentru că prima era mult mai mică și am solicitat o reanalizare a cazului. Mulțumesc pentru răspuns
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Mergeți în instanta o sa obțineți mai mult chiar dacă durează câțiva ani..
Bună ziua din nou, mi sa spus de către avocat că suma oferită de asigurator de 74400 va fi o sumă recunoscută considerată avans și mergem în continuare în instanță. Există așa ceva sau doar încearcă să simplifice lucrurile pentru ei, menționez că lucrez cu o firmă de recuperare asigurări reprezentată de o casă de avocatură. Mulțumesc.
8 din 8 utilizatori consideră
acest răspuns util
Doamna, v-am scris si mai sus. Daca faceti o tranzactie nu mai puteti merge in instanta pentru ca tranzactionand RENUNTATI la restul pretentiilor DACA acest aspect e cuprins in tranzactie. Cititi tranzactia cu atentie.

Alte discuții în legătură

Victima accident georgebarsan georgebarsan buna ziua, am fost victima unui accident rutier(cineva a intrat in mine cu masina de pe contra sens)firma de asigurari a zis ca ma despagubeste cu 7400 ... (vezi toată discuția)
Deschidere succesiune KaryAnastasia KaryAnastasia Buna seara, Am si eu nevoie de ajutorul vostru... Tatal meu a murit acum 2 ani...a fost casatorit de 2 ori...eu cu cele 2 surori provenim din prima ... (vezi toată discuția)
Asigurarea ma cheama sa ne antelegem fara proces gilcrist1977 gilcrist1977 am avut un accident sunt parte vatamata am 18 zile de la iml am dat an judecata asigurarea si pe cel vinovat nu am avut nici o instanta avocatul meu a cerut ... (vezi toată discuția)