Buna ziua
Am fost amendat pentru depasirea vitezei legale, dar acum am observat ca in procesul verbal la rubrica unde trebuia sa fiu eu completat (nume, date personale) nu a fost trecut nimic, si nici datele firmei (masina fiind a firmei), absolut nimic despre contravenient.
Acum ma intreb: mai trebuie sa fac contestatie? daca nu apare nimic despre mine sau firma. Pe procesul verbal este trecut doar numarul masinii si modelul.
Si, daca imi permiteti, va intreb: sa ma mai duc la judecatorie sa fac contestatie? mie ca dupa aia or sa spuna ceva de genul: tu esti ala care nu are trecut nimic? bine ai revenit. Nu stiu ce sa fac, deasta am apelat aici, la oameni care stiu mult mai bine legile. Am uitat sa precizez ca eu eram in alta localitate unde am fost amendat
Aveți șanse foarte mari, dacă nu v-a trecut numele, invocați în drept art. 17 din OG 2/2001. Asta din punct de vedere al legii ce se ocupă de de contravenții.
Totusi mi-e greu sa cred ca un agent constatator a putut sa facă asa ceva, nu am mai auzit de astfel de omisiune. Vă dați seama că nu pot nici sa trimită spre primărie o copie după un astfel de PV. Cui să impute amenda ?
Probabil va fi imputata polițistului. Nici dvs. nu văd cum ați putea să o plătiți, din moment ce nu e trecut numele în PV, persoana de la ghișeul primăriei trebuie sa aibă un act valid în fața, conform OG 2/2001, ca să vă accepte plata. Din act nu reiese contravenientul.
Eu zic prima dată să încercați sa plătiți, la jumătate din minim (dacă scrie în PV de asta, cine știe ce greșeli or mai fi), dacă sunteți identificabil drept contravenient din PV. Dacă nu puteți plăti, stați liniștit, nu au cum sa vă amendeze conform acelui act, sub nici un fel.