avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 439 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Recuperare permis dupa solutie
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Recuperare permis dupa solutie

Va salut !

Sunteti amabili va rog a-mi spune parerea dvs. ca si experti in ce conditii imi pot recupera permisul dupa solutia aceasta ?

Desfiinţează, în parte, sentinţa penală apelată şi-n rejudecare: În temeiul art. 336 alin. 2 Cod Penal. ?i art.61 alin.1, alin.2, alin.3, alin.4 lit. c C.pen., condamnă pe inculpatul ** , la pedeapsa amenzii penale în cuantum de 3600 lei (determinată prin înmul?irea a 180 zile-amendă cu suma de 20 lei, corespunzătoare unei zile-amendă), pentru săvâr?irea infrac?iunii de conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere de către o persoană aflată sub influenţa unor substanţe psihoactive (faptă din 02.07.2021). Pune în vedere inculpatului dispozi?iile art. 63 din Codul penal, referitoare la înlocuirea pedepsei amenzii, în caz de neexecutare cu rea-credin?ă a acesteia, cu pedeapsa închisorii. Înlătură aplicarea disp. art. 67 C.pen. şi art. 65 C.pen. şi men?ine celelalte dispozi?ii ale sentin?ei penale apelate, care nu sunt contrare prezentei. În temeiul art. 275 alin.3 C.pr.pen., cheltuielile judiciare ocazionate de judecarea apelului declarat de inculpat rămân în sarcina statului. Definitivă. Pronun?ată astăzi, 13.05.2024, prin punerea hotărârii redactate la dispozi?ia inculpatului ?i a procurorului, prin mijlocirea grefei instan?ei.
Document: Hotarâre 531/2024 13.05.2024

Mentionez faptul ca am platit amenda si am depus dovada platii .
Va multumesc !
Permisul dvs se anuleaza, dupa 6 luni de la data achitarii amenzii aveti dreptul sa va prezentati la examen pentru un alt permis.
Va multumesc pentru timpul acordad domnule Patrascu . Se face scoala auto de la zero , sau ma prezint decat pentru examen ?
Nu, va prezentati DOAR pentru examen :-)

~ final discuție ~