avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 519 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Sotia a intentat divorț, dar acum s-a razgandit
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Sotia a intentat divorț, dar acum s-a razgandit

Buna seara,

Sotia a intentat divorț, asa cum am mai scris aici. Eu cu avocatul meu am făcut o intampinare in care am scris ca nu suntem de acord cu divorțul si in subsidiar, daca judecătorul va fi de acord cu divorțul, cerem custodia comuna a fetei noastre de 13 ani cu domiciliul la mine, acasă, unde a crescut pana acum. Ea a cerut custodie comuna cu domiciliul fetei la sora ei. Menționez ca in acel apartament sora ei si soțul sorei (cumnatul meu) sunt proprietari, sotia facandu-si viza de flotant in acel apartament. Domiciliul soției nu este in orașul in care locuim (locuiam împreuna!) fiind intr-un alt oras, intr-un apartament al nostru pe care noi il avem închiriat.

Intre timp sotia a depus o declaratie la instanța in care scrie ca "dorește sa mai acorde o sansa acestei casnicii si ca urmare renunța la acțiunea de divorț".

Din pacate, desi ne vedem zilnic, sotia locuiește in continuare cu fiica noastră la sora ei si mi-a zis ca nu dorește sa se intoarca acasă in curând. Spune ca vrea sa ne impacam dar ca ea dorește sa locuiască in continuare la sora sa si eventual, dupa ce se gandeste suficient de mult asupra situației, poate reveni acasă.

As vrea sa va întreb următoarele:

1. Daca este OK sa fiu de acord cu un astfel de aranjament?

2. In cazul in care sunt de acord, daca ii pot cere cheltuielile pe care eu le-am efectuat cu avocatul meu? Din moment ce ea a intentat divorțul si acum renunța ma gândesc ca ii pot cere aceste cheltuieli. In acest sens, m-am gândit ca ca daca eu sunt de acord cu un astfel de aranjament si ea va intenta o alta acțiune de divorț mai târziu trebuie sa-mi plătesc din nou avocatul pentru un alt proces...

Va mulțumesc anticipat pentru răspuns!

Maine avem primul termen la tribunal si m-am gândit sa va cer si părerea dumneavoastră.
Ultima modificare: Joi, 23 Mai 2024
Seba74, utilizator
Am fost amândoi de acord cu încetarea acțiunii de divorț, despre cheltuielile de judecata nu s-a mai discutat..
Noi nu aveam cum sa va spunem daca sa fiti sau nu de acord cu o anumita situatie de fapt. Fiecare om este diferit.
Nu inteleg de ce nu ati stabilit macar un program pentru copil sau un mod de a colabora in privinta fetei, o pensie etc. Tare era bine.

~ final discuție ~