avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 258 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua va solicit îndrumare/opinie pentru ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua va solicit îndrumare/opinie pentru următoarea situație. ...

Buna ziua ,va solicit îndrumare/opinie pentru următoarea situație. Avem o casa în construcție în regim propriu,am apelat la serviciile unui așa zis meseriaș,căreia i am achitat o parte din suma ceruta( mai exact 3000 euro), fara a încheia un contract la notar. După fiecare transa de bani ," meseriasul' a semnat primirea lor pe o chitanță de transfer.
Mă lovesc acum de refuzul acestuia de a continua lucrarea pentru care a fost plătit.
Întrebarea mea e, legal se poate face ceva pentru îmi restitui suma sau pentru al constrânge să își îndeplinească angajamentul ce și la luat sau banii sunt ca și pierduți?
Mulțumesc
Cel mai recent răspuns: Dorin Voicilas , Avocat 21:36, 23 Mai 2024
Fără existența unui contract nu aveți cum să-l constrângeți să vă dea banii înapoi sau să vă continue lucrarea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum sa procedez pentru o lucrare de amenajare a subsolului blocului? violeta44 violeta44 Sunt responsabilul unui bloc cu 10 etaje. Pentru antenele unei societati de telefonie de pe terasa blocului primim (asociatia incaseaza suma respectiva) lunar ... (vezi toată discuția)
Reparatie parte comuna alexandra lupulescu alexandra lupulescu Am efectuat reparati la coloana de scurgere si am schimbat teava de apa calda care sunt parti comune ale blocului din buzunarul propriu deoarece asociatia de ... (vezi toată discuția)
N-am plătit integral manopera pentru că meseriașul a avut greșeli de execuție, iar el ne-a luat sculele. rezolvăm ceva dacă mergem la poliție? Ven1 Ven1 Buna seara,Am o intrebare daca politia poate sa faca ceva in cazul asta. Am chemat un meserias pentru a terrmina o casa in aflata in constructie,Ne-am inteles ... (vezi toată discuția)