avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 323 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Contract/precontract sub semnatura privata
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Contract/precontract sub semnatura privata

Buna ziua,
In Septembrie 2023 am inceput sa lucrez la o calcatorie de haine ca si sofer livrator.
Patronul are si flota Uber/Bolt.
Am hotarat urmatoarele:
- CM sa fie facuta pe calcatorie, 8h/zi, 5 zile/saptamana, si sa imi fie platite darile catre stat;
- pe CM am salariul minim
- eu sa lucrez si in flota lui de Uber/Bolt cu masina lui.
- pentru calcatorie lucrez mai putin de 8h pe zi, ca sa pot face mai mult Uber/Bolt
- lucrand pe masina lui, ar trebuie sa platesc 400 lei/saptamana, insa am convenit ca, deoarece nu exista contract de inchiriere si eu am vrut masina la ramanere, ca aceasta plata sa se considere rata pentru masina.

Pretul masinii este de 4500 euro, 400 lei/saptamana timp de 14 luni.
Am achitat deja 36 de rate (approx 2900 euro).
Problema este ca am mers pe incredere (stiu, greseala) si nu am nicio dovada, mai ales ca banii i-am dat cash, nu prin transfer bancar.
El este dispus sa facem un document la notar, in care sa scriem cat am dat deja, cat mai am de dat si ca patronul se obliga sa faca act de vanzare-cumparare pe masina, cand am achitat toata suma.
Notarul a spus ca asa ceva nu se face si ca, in cazul in care am dori neaparat e nevoie de foarte multe documente si pretul e mare.

Ne-a sfatuit sa facem un contract sub semnatura privata in care sa mentionam lucrurile de mai sus si ca, este admisibil in instanta, daca va fi nevoie.

Nu am facut niciodata asa ceva, nu stiu exact cum sa il formulez sau daca ar ajuta si mai mult ca, pe langa semnatura mea si a vanzatorului, sa fie si semnaturile a doi martori.

Apreciez orice sfat care ma poate ajuta sa redactez documentul si va multumesc tuturor pentru rabdare si intelegere.
O zi frumoasa va doresc!