avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 484 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Am primit o citatie de la compartimentul politiei de ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Am primit o citatie de la compartimentul politiei de proximitate, ...

Am primit o citatie de la compartimentul politiei de proximitate, in care nu scrie in ce calitate sunt citat, scriind ca sunt chemat privind o petitie. In caz de neprezentare sunt informat ca voi fi sanctionat conform legii 61/1991R.
Stie cineva despre ce este vorba si daca se poate intampla ceva grav? Am citit ca legea respectiva este despre tulburarea ordinii publice.
Ultima modificare: Duminică, 26 Mai 2024
kkenyy, utilizator
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 06:19, 27 Mai 2024
Bună dimineața! Legea 61 prevede sancționarea în caz de neprezentare la solicitarea organelor de poliție . Nu este obligatoriu ca reclamația sa aibă la bază tot prevederi ale aceleiași legi. Mergeți și vedeți cine v-a reclamat și despre ce e vorba. Nu poate nimeni de pe site sa ghicească despre ce e vorba. Oricum, nu cred sa fie ceva foarte grav . Fiind vorba despre o petiție, cel mult puteți primi un avertisment sau o amendă, dacă ați săvârșit o contravenție. Este posibil la fel de bine ca sesizarea sa nu fie întemeiată și sa nu primiți nimic.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu se intampla nimic grav, dsr megeti ca nu avem de unde știi despre ce e vb. V-o fi reclamat cineva în legătură cu faptele care constituie contravenție cf legii 61, poate puneti muzica, poate mâzgăliti pereții, nu știu

~ final discuție ~