avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 549 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Instiintare de la Politia Locală pentru parcare cu ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Instiintare de la Politia Locală pentru parcare cu număr înmatriculare greșit

Salut,

Am primit astăzi o Înștiințare în care sunt invitat sa mă prezint la sediul Poliței Locale pentru identificare. Ideea este ca au greșit numărul mașinii (în loc de 79 au scris 49) și locul unde era parcata mașină nu a avea semnalizare de interzis parcarea. Nu a primit nimeni niciodată Înștiințare în acel loc, am impresia ca un vecin care se considera stăpân pe parcarea publica, a găsit o speța și a sunat la Poliția Locală. Era foarte aproape de trecerea de pietoni mașina, deci "motiv" bun de invitație au avut. Întrebarea, are sens sa mă agit, sa mă duc la ei, având în vedere greșeala cu numărul auto greșit de pe invitație?

Sunt deschis la orice opinie și sfat. Eram doar curios dacă a mai pățit cineva așa ceva.

Dacă ar fi dupa mine nu m-aș duce. Invitația nu are poza, e doar textul clasic.

Ce parere aveti sau ani avut experiență similară?

Multumesc
Ultima modificare: Marți, 28 Mai 2024
sointed, utilizator
Cel mai recent răspuns: latka , utilizator 11:09, 29 Mai 2024
In ce mod v-a fost transmisa acea instiintare de identificare si ce articol de lege se invoca in text ?
Buna dimineața. Pe parbriz, sub ștergător,. Art din lege "art. 108, al.1 , lit. a, pct. 8 din OUG 195/2002". Acum văd ca nici modelul mașinii nu este menționat (e menționată marca, culoarea dar nu modelul).
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu sunteti obligat de vreo lege sa dati curs acelei foi de hirtie, comunicarile legale se trimit prin posta. La aia trebuie sa raspundeti exact, altfel amenda e foarte mare.

~ final discuție ~