avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 524 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Frauda și fals informatic + alte 2 dosare pe aceasi ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Frauda și fals informatic + alte 2 dosare pe aceasi fapta în aceasi perioada

În urma cu aproximativ 3 ani am luat niște împrumuturi online pe alte nume. Am un dosar penal cu 87 capete de acuzare fiind încadrat la frauda informatica și fals informatic(prejudiciu fiind 90.000 din care am achitat aproximativ 15000 lei)
A început judecarea mea și am ajuns la final instanta rămânând în pronunțare pentru data de 27 iunie 2024.
Problema mea este ca au mai apărut 2 dosare penale unul pentru aceasi fapta(cu 3 delicte) și unul pentru tentativa. Aceasi fapta. Precizez ca toate faptele au fost săvârșite în aceasi perioada. Mai pot spune ca eu mi am făcut un autodenunt pentru cele 87 fapte pentru care sunt judecat. Celelalte fapte nu le am trecut în autodenunt deoarece nu mai știam de ele.(cele 87 fapte au fost săvârșite doar la o singura firma în on line)
Întrebarea mea este dacă este normal sa mi se facă 3 dosare penale pentru aceasi fapta săvârșită în aceasi perioada și dacă se pot uni toate dosarele.

Mai am o întrebare dacă ma puteți ajuta sa îmi spuneți cum pot afla și eu ce pedeapsa a cerut procurorul pentru ca din cauza avocatului nu am ajuns la ultimul termen de judecata ajungând după ce cazu fusese judecat cu avocatul din oficiu și cauza rămăsese deja în pronunțare. Avocatul meu a fost plătit degeaba deoarece la nici un termen nu a ajuns mereu când era ziua judecății era bolnav. Va rog dacă ma puteți ajuta sa îmi spuneți cum pot afla pedeapsa ceruta de judecător. Am acces la dosar dar încheierile de sedinta nu sunt disponibile spune ca sunt în curs de redactare toate de la toate termenele nu doar ultima

Va mulțumesc și aștept și eu un răspuns.
Cel mai recent răspuns: Cosmin2987 , utilizator 14:39, 29 Mai 2024
Puteți merge la instanță să vedeți fizic dosarul.

Eu din câte înțeleg aveți o singură infracțiune continuată de fraudă informatica cu mai multe acte materiale (fiecare împrumut online reprezentând o faptă). Și da, dacă ulterior se descoperă ca în acea perioada au mai fost și alte fapte realizate tot în aceeași rezoluție infracțională se poate deschide un nou dosar. Și ulterior se reunesc. Pedeapsa poate rămâne aceeași ca în cel deja soluționat sau sa se mărească.

- editare citat integral -
Ultima modificare: Miercuri, 29 Mai 2024
Manuela Rășină, administrator
Eu lucrez sofer și sunt plecat din tara. Ma interesa dacă exista vre o varianta on line
Ultima modificare: Miercuri, 29 Mai 2024
Manuela Rășină, administrator

~ final discuție ~