avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 522 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... firmele de cabluTV
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

firmele de cabluTV

firmele de cablu tv, de internet sau de alta natura care utilizeaza proprietatea comuna dintr-un bloc trebuie sa incheie un contract si sa plateasca chirie catre asociatia de proprietari?
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 22:53, 4 Februarie 2010
Legal da.
De ex romtelecom pentru casetele continand retea fibra optica pozitionate in spatiu comun de regula pe casa scarii,incheie contracte de inchiriere cu asociatia de proprietari,pentru care contractual este prevazut achitarea unei sume,in valuta.
Este foarte adevarat ca instalatia si caseta ocupa spatiul comun ,in timp ce beneficiarul retelei nu isi achita obligatiile financiare catre asociatia de proprietari.Desi contractual sunt prevazute penalizari pentru neplata in termen,
societatea dupa ce si-a vazut interesul ,a ridicat edificiul care se afla protejat de intemperii in spatiul comun apartinand asociatiei de proprietari ,incalca prevederile contractuale si nu achita c/v chirie
Firma de cablu TV a intervenit de două ori pentru instalația cablului.Prima dată
intra-adevăr oferea gratuit un abonament unui proprietar.(Am aflat după)
A doua oară cand deja avea cablurile instalate,a cerut aprobare dela administra-
ție pentru acces la cablurile ei.Abia cand am fost intrebată de această chirie,am
citit vechiul contract.In primul rand ,contractul nu avea ca prim punct transmiterea
TV ci imbunătățirea investiției(acele cabluri).Firma ,avea contracte cu n proprietari
intervenea intr-un spațiu comun,(cablul era proprietatea) lui.Acel cui a lui Pepelea.(Mai grav este că acum nu mai cer acceptul de a intra,fac găuri unde vor,rup
paturile pvc iși intind alte cabluri in vederea altor investiții.Nu plătesc chirie,nu
răspund la corespondența cu administrația.Aceasta este experiența noastră
cu firma de cablu TV și internet.
scări.
Unii platesc, altii nu platesc, in functie de conducerea asociatiei care se schimba intre timp, de presiunea unor proprietari care sustin fel de fel de furnizori de servicii de cablu tv, internet, telefonie.
Am incheiat cu unii contract pentru sume relativ mici. Pe o scara cu 31 de apartamente 10 lei/luna iar pe una cu 38 de apartamente 20 lei pe luna cu firme diferite. Fiecare din acestia au cate 5-6 clienti pe fiecare din aceste scari. Avem alte 2 firme care nu platesc nimic. Le-am mostenit (actualul comitet) de la vechea conducere fara contracte si nu incasam bani de la ei cu toate ca au cei mai multi clienti pe fiecare scara.
~ Conținut șters la cerere ~
~ Conținut șters la cerere ~

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Chirie incasata de asociatie de la firma cablu tv maria1956 maria1956 fima care asigura cablu tv are instalatia pe blocul nostru( suntem proprietari din 1980).eu stau la ultimul etaj si un cablu care traverseaza strada pentru un ... (vezi toată discuția)
Accept pentru cablarea blocului sacalul09 sacalul09 Rog pe cei care sau m-ai lovit de problema acceptului unui preşedinte de bloc,de ce trebuie să ţină cont pentru a da accept (de a fi de acord) cu lucrări ... (vezi toată discuția)
Providerul [r] ilegalitati NetFan NetFan Salutari, inca din 2008, pe cand [R]a preluat anumite retele de tip cartier, pana in prezent(2012) au cablat diversi beneficiari fara a avea o aprobare din ... (vezi toată discuția)