avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 587 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pensie intretinere- venituri din strainatate
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pensie intretinere- venituri din strainatate

Pentru calculul pensie de intretinere, parintele care datoreaza intretinere lucreaza in Italia, si primeste un salariu de baza, plus diurna. Se solicita pensia de intretinere raportat la intregul venit. Stiu ca in Romania diurna, in general, se considera ca venit nepermanent, insa daca este vorba de o diurna castigata in strainatate, se va aplica legea statului respectiv (Italia) pentru califica juridic diurna, sau normele dreptului fiscal de la noi, cu privire la veniturile permanante/nepermanente, pentru a calcula pensia de intretinere? Sau se va aplica, per total, dreptul romanesc, cu privire la intregul litigiu (majorare pensie intretinere)? Cunoasteti jurisprudenta pe aceasta tema?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: m_ella2005 , utilizator 08:51, 5 Februarie 2010
nu se pune problema sa se aplice in Romania intr-un proces, o alta lege straina tarii. deci tot procesul va fi guvernat de legile noastre, daca este de natura sa se judece in Ro: parinti romani, copil roman, domiciliul in ro...
astfel daca tatal ofera datele necesare, i se va retine din acel salariu, procentele pt pensia de intretinere, daca nu ofera date, se va lua in calcul salariul minim care este in Italia.
....parintele care datoreaza intretinere lucreaza in Italia, si primeste un salariu de baza, plus diurna.


Diurna nu poate fi retinuta in baza de calcul a pensiei de intretinere. Ea nu intra in categoria "venituri" fie ele permanente sau nepermanente. Diurna face parte din categoria sumelor cu destinatie speciala ce nu pot fi urmarite pentru nici un fel de datorii decat pentru sumele platite in plus in acest scop.
La stabilirea cuantumului pensiei de intretinere instanta va avea in vedere veniturile nete cu caracter constant pe ultimele sase luni.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Diurna calculata la pensia de intretinere a minorului friday_325 friday_325 Buna ziua, as dori sa stiu daca diurna obtinuta de un conducator auto de camion se include in veniturile la care se raporteaza calculul pensiei de intretinere ... (vezi toată discuția)
Diurna, se poate lua in calcul la stabilirea pensiei alimentare ? CORAPRITY CORAPRITY sunt interesata sa aflu daca diurna este calculata la stabilirea pensiei de intretinere. Fostul meu sot este sofer TIR INTERNATIONAL. In cartea de munca ... (vezi toată discuția)
Urmarirea diurnei la plata pensiei alimentare Cornelia1977 Cornelia1977 buna ziua, din ce am citit pe aici diurnele sunt deductibile si ar tb impozitate.can eu am divortatin 2004 diurnele nu erau luate in considerare la calculul ... (vezi toată discuția)