avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 644 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Buna ziua, In anul 2017 am inceput executarea unui ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Buna ziua, In anul 2017 am inceput executarea unui mandat pentru ...

Buna ziua,
In anul 2017 am inceput executarea unui mandat pentru o fapta de aderare la un grup organizat si trafic de persoane sau comisa in 2012. In anul 2020 am fost eliberat condiționat, neavand din partea instantei obligatiile speciale impuse de lg 118/2019.
Nu am fost deranjat de a ma duce la politie, de a fi verificat, sau de ceea ce a implicat aceasta lege pana astazi. Astazi, intrucat in data de 22.05.2024, urma sa incasez salariul pe luna aprilie insa angajatorul (o companie italiana) mi-a adus la cunostinta faptul ca mi-a fost refuzat transferul remunerației de catre banca din italia pe motiv ca am fost inscris pe o lista neagra. Mentionez ca eu in afara de fapta mentionata mai sus nu am avut alte probleme cu legea niciodata, si nu am nici in prezent. Tot ce stiu este ca Anul trecut insa am fost chemat la politie sa iau la cunoștință ca am fost inscris in registru, amprentat, fotografiat iar acum am ramas fara loc de munca pentru ca am fost trecut pe o lista neagra in italia. Va rog sa ma indrumati sa scap de problema asta pentru ca imi doresc doar sa imi pot continua activitatea in mod obișnuit ca si pana acum.
Va mtumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: SilviuRoCt , utilizator 10:38, 6 Iunie 2024
Intrucat ati executat cam +-3 ani condamnarea d-voastra a fost probabil in jur de +-5 ani. Registrul in care sunteti inscris este REGISTRUL NAȚIONAL AL PERSOANELOR CARE AU COMIS INFRACȚIUNI SEXUALE. Registrul a devenit operational dupa liberarea d-voastra si de aceea ati fost chemat doar in 2023 pentru a fi amprentant, fotografiat si pentru a vi se preleva probe biologice. Acum vestea proasta este ca veti fi radiat din registru peste 20 de ani socotiti de la data introducerii in registru daca pedeapsa pe care ati primit-o a fost de pana la 5 ani, sau dupa implinirea varstei de 85 de ani daca pedeapsa a fost de peste 5 ani. Asadar veti ramane pe "lista neagra" a.k.a. registrul susamintit inca multi ani. Insa asta nu va poate lua dreptul de a munci si de a fi platit pentru munca facuta. ||Faptul ca v-au retinut tot salariul e un abuz. Daca sunteti in Romania cautati un avocat roman, iar daca sunteti in Italia cautati unul italian.
Aparent statul. Italian nu este deacord cu dumneavoastra. Legea in italia interzice angajatorului sa imi faca plata cat si sa angajeze persoane ca mine care nu sunt "achitate" probabil evidenta la ei este una operativa nu ca la noi pe viata. Deci atata timp cat sunt in registru ei considera ca, combat intractionalitatea si refuza sa ma mai angajeze sau sa imi trimita banii care i-am castigat din munca. Daca vreo un avocat roman din constanta ma poate ajuta, in iunie dupa data de 15 ma debarc. Va multumesc anticipat

Adalbert Gabriel Gazdovici a scris:

Intrucat ati executat cam +-3 ani condamnarea d-voastra a fost probabil in jur de +-5 ani. Registrul in care sunteti inscris este REGISTRUL NAȚIONAL AL PERSOANELOR CARE AU COMIS INFRACȚIUNI SEXUALE. Registrul a devenit operational dupa liberarea d-voastra si de aceea ati fost chemat doar in 2023 pentru a fi amprentant, fotografiat si pentru a vi se preleva probe biologice. Acum vestea proasta este ca veti fi radiat din registru peste 20 de ani socotiti de la data introducerii in registru daca pedeapsa pe care ati primit-o a fost de pana la 5 ani, sau dupa implinirea varstei de 85 de ani daca pedeapsa a fost de peste 5 ani. Asadar veti ramane pe "lista neagra" a.k.a. registrul susamintit inca multi ani. Insa asta nu va poate lua dreptul de a munci si de a fi platit pentru munca facuta. ||Faptul ca v-au retinut tot salariul e un abuz. Daca sunteti in Romania cautati un avocat roman, iar daca sunteti in Italia cautati unul italian.

Probabil ca pe cererea de angajare exista undeva o caseta "declar ca nu am fost condamnat pentru fapte ...." sau ceva asemanator si de aceea refuza sa va faca plata, intrucat considera angajarea si banii ca fiind obtinuti prin frauda.
Ultima modificare: Joi, 6 Iunie 2024
Adalbert Gabriel Gazdovici, Avocat
Nu exista nici o cerere de angajare, exista doar un contract de munca si nu are nici o mențiune cu privire la fapte penale atat din romania cat si din statul italian. Semnez acelasi tip de contract din 2021. Sa fie doar o coincidenta ca am problema asta in urma faptului ca in martie 2024 sis a devenit operativ?
Ultima modificare: Joi, 6 Iunie 2024
SilviuRoCt, utilizator

~ final discuție ~