Facturile de gaze de la Engie vor fi incarcate in E-factura, asa am primit notificare de la ei. Asa au spus ca-i obliga legea, inclusiv pentru Asociatiile de Proprietari.
Nivea
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Orice factura emisa de furnizor este incarcata in E factura
Ce treaba are asta cu dv care o primiti si nu va intereseaza ce si cum a facut-o?
Asociatia de proprietari nu emite facturi si nu are treaba cu E -factura. Vi s-a spus mai sus cu argumente.
Dacă furnizorul încarcă factura în sistemul E-factura, nu înseamnă că asociația, ca s-o poată primi, e absolut necesar sa fie înregistrată și ea în același sistem ?
Nivea a scris:
Orice factura emisa de furnizor este incarcata in E factura
w_v_w_v
Utilizator 1din 2 utilizatori consideră acest răspuns util
Nu domnul Latka.
Facturile se emit in sistem pentru a putea fi verificate de ANAF.
Factura o primeste asociatia ca si pana acum pe mail sau posta sau ambele.
Singurul avantaj este ca poti vedea ca firma inscrisa daca ai timp de pierdut sa vezi cine a emis facturi pentru tine.
Adica daca eu merg si cumpar ceva , iar cel care vinde zice ca vinde doar la firme, iar eu zic puneti-mi pe Latka SRL ( presupunand ca exista si nu aduc factura catre Latka SRL ) ei Lata SRL pot vedea acolo factura emisa.
Indiferent ca cineva a fact factura cu rea credinta sau buna credinta.
De la 1 iulie numai e-factura va putea fi trimisă. Asa ca , furnizorul de utilități va incarca în sistemul Anaf, dar asociația, dacă nu e înregistrată, ce va face ?
Știu ca acum se merge în paralel și cu vechiul format, dar după 1 iulie ?