avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 644 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... e-factura pentru asociatiile de proprietari ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

e-factura pentru asociatiile de proprietari obligatorie ?

Este obligatorie sau nu e-factura pentru asociatiile de proprietari ?

Tin sa precizez ca asociatia noastra nu emite facturi. Nu are spatii inchiriate sau antene pe bloc etc. Nu are nici macar angajati.

Noi doar platim facturile furnizorilor: Engie, PPC, Apanova, Urban SA, CMTEB, firma de interfoane si firma de curatenie.

Multumesc
Ultima modificare: Vineri, 31 Mai 2024
george4444, utilizator
Cel mai recent răspuns: Nivea , utilizator 22:23, 5 Iunie 2024
Facturile de gaze de la Engie vor fi incarcate in E-factura, asa am primit notificare de la ei. Asa au spus ca-i obliga legea, inclusiv pentru Asociatiile de Proprietari.
Ultima modificare: Miercuri, 5 Iunie 2024
Laurak2010, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Orice factura emisa de furnizor este incarcata in E factura
Ce treaba are asta cu dv care o primiti si nu va intereseaza ce si cum a facut-o?
Asociatia de proprietari nu emite facturi si nu are treaba cu E -factura. Vi s-a spus mai sus cu argumente.
Dacă furnizorul încarcă factura în sistemul E-factura, nu înseamnă că asociația, ca s-o poată primi, e absolut necesar sa fie înregistrată și ea în același sistem ?

Nivea a scris:

Orice factura emisa de furnizor este incarcata in E factura

1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu domnul Latka.
Facturile se emit in sistem pentru a putea fi verificate de ANAF.
Factura o primeste asociatia ca si pana acum pe mail sau posta sau ambele.
Singurul avantaj este ca poti vedea ca firma inscrisa daca ai timp de pierdut sa vezi cine a emis facturi pentru tine.
Adica daca eu merg si cumpar ceva , iar cel care vinde zice ca vinde doar la firme, iar eu zic puneti-mi pe Latka SRL ( presupunand ca exista si nu aduc factura catre Latka SRL ) ei Lata SRL pot vedea acolo factura emisa.
Indiferent ca cineva a fact factura cu rea credinta sau buna credinta.
w_v_w_v, utilizator
De la 1 iulie numai e-factura va putea fi trimisă. Asa ca , furnizorul de utilități va incarca în sistemul Anaf, dar asociația, dacă nu e înregistrată, ce va face ?

Știu ca acum se merge în paralel și cu vechiul format, dar după 1 iulie ?
latka, utilizator