avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 573 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Buna ziua. Am o nelămurire daca cineva mă poate ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Buna ziua. Am o nelămurire daca cineva mă poate ajuta. Soțul ...

Buna ziua. Am o nelămurire daca cineva mă poate ajuta. Soțul meu a primit o citație cum că este chemat în instanță în calitate de intimat in dosarul cu obiectul: recunoașterea hotărârilor penale sau a altor acte juridice străine. El este plecat în străinătate, trebuie neapărat să se prezinte la proces? Ce înseamnă mai exact pt ce este el chemat? Este grav? Nici el nu știe despre ce este vorba nu prea am înțeles niciunul.
Cel mai recent răspuns: Denisaifrim , utilizator 15:12, 2 Iunie 2024
Buna ziua. Da, nu este nicio noutate, este adevarat ca niciunul nu stie pentru ce este chemat, dar cand le vine mandatul isi aduc aminte brusc ca, da, stiau despre ce este vorba.
Sfatul este sa trimita un avocat la dosar pentru reprezentare, sa vada despre ce este vorba, ca sa nu aiba surprize ulterior.
Nu, chiar nu știe....eu bănuiesc sa fie din cauza unor amenzi ce le are în străinătate? Aveți cunoștință cumva? Cât este de grav? Ce se poate întâmpla?

trandafir2 a scris:

Buna ziua. Da, nu este nicio noutate, este adevarat ca niciunul nu stie pentru ce este chemat, dar cand le vine mandatul isi aduc aminte brusc ca, da, stiau despre ce este vorba.
Sfatul este sa trimita un avocat la dosar pentru reprezentare, sa vada despre ce este vorba, ca sa nu aiba surprize ulterior.

Da, am cunostinta. Anumite amenzi din strainatate, chiar daca sunt amenzi sa spunem civile, se recunosc comunitar prin instantele penale, pe motive de procedura. Suna ciudat dar asa este. Sunt amenzi care neplatite fiind se recunosc si se dau in debit la autoritatile fiscale romane pentru recuperare, si sunt tari unde amenzile se transforma in zile de inchisoare. Eu va cred ca „chiar nu stie”, dar credeti ma si dvs ca isi va aduce aminte cu siguranta.
Cât este de grav? si Ce se poate întâmpla?, va dati si dvs seama ca nu se poate ghici de la distanta.
Acceptati si urmati sfatul initial : „Sfatul este sa trimita un avocat la dosar pentru reprezentare, sa vada despre ce este vorba, ca sa nu aiba surprize ulterior.
Am înțeles , va mulțumesc din suflet pt răspuns. Da, noi știm de amenzi știm și că nu sunt plătite însă nu știam sigur daca despre ele e vorba am și specificat că nu am înțeles, el altceva nu a făcut înafara sa nu plăteasca amenzile acelea de-asta suntem așa siguri.

trandafir2 a scris:

Da, am cunostinta. Anumite amenzi din strainatate, chiar daca sunt amenzi sa spunem civile, se recunosc comunitar prin instantele penale, pe motive de procedura. Suna ciudat dar asa este. Sunt amenzi care neplatite fiind se recunosc si se dau in debit la autoritatile fiscale romane pentru recuperare, si sunt tari unde amenzile se transforma in zile de inchisoare. Eu va cred ca „chiar nu stie”, dar credeti ma si dvs ca isi va aduce aminte cu siguranta.
Cât este de grav? si Ce se poate întâmpla?, va dati si dvs seama ca nu se poate ghici de la distanta.
Acceptati si urmati sfatul initial : „Sfatul este sa trimita un avocat la dosar pentru reprezentare, sa vada despre ce este vorba, ca sa nu aiba surprize ulterior.

~ final discuție ~