avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 296 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Copie contract v c
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Copie contract v c

Este normal ca administratorul de bloc sa-mi ceara o copie a contractului de vanzare cumparare al apartamentului pentru cartea de imobil? Este legal? Am cumparat de doua saptamani si, initial, mi-a spus ca-mi trebuie doar buletinul, acum vrea si acesta copie? sa i-o las sau nu? Va multumesc foarte mult.
Cel mai recent răspuns: cristina_c , utilizator 20:22, 4 Februarie 2010
buna seara!
este doar o copie xerox.
Multumesc pentru raspuns. As fi vrut doar sa stiu daca e legal ce-mi cere sau nu?
ORDONANTA DE URGENTA nr.97 din 14 iulie 2005
privind evidenta, domiciliul, resedinta si actele de identitate ale cetatenilor români

Art. 37. - (1) Organizarea activitatii de tinere a evidentei locatarilor prin cartea de imobil revine Ministerului Administratiei si Internelor, prin unitatile de politie.
(2) Cartea de imobil se întocmeste si se actualizeaza de catre persoana anume desemnata, cu acordul acesteia, de catre proprietarul imobilului sau de asociatia de proprietari; în cazul asociatiei de proprietari, responsabilul cartii de imobil este, de regula, administratorul sau un membru al comitetului executiv.
(3) Pastrarea, actualizarea si utilizarea datelor din cartea de imobil de catre persoana desemnata în acest sens, conform alin. (2), se fac cu respectarea dispozitiilor Legii nr. 677/2001 pentru protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date, cu modificarile si completarile ulterioare.
(4) Responsabilul cartii de imobil are obligatia sa înscrie, pe baza actului de identitate, persoanele care domiciliaza sau au resedinta în imobilul respectiv si sa o prezinte, la cerere, politistilor sau lucratorilor serviciilor publice comunitare de evidenta a persoanelor.
(5) Cartea de imobil se întocmeste într-un singur exemplar, care se pastreaza la responsabilul cartii de imobil.
Art. 38. - (1) Persoanele care îsi schimba domiciliul sau îsi stabilesc resedinta sunt obligate sa ceara înscrierea în cartea de imobil la noua locuinta în termen de 15 zile de la mutare.
(2) Persoanele care locuiesc în imobil sunt obligate sa prezinte actul de identitate responsabilului cartii de imobil, la solicitarea acestuia, pentru actualizarea cartii de imobil.
Va multumesc foarte mult.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Carte de imobil elena.k elena.k responsabilul cartii de imobil refuza sa actualizeze cartea de imobil pe motiv ca trebuie sa ii las copii ale CI, CVC (avand CI, CVC in original in fata) ce ... (vezi toată discuția)
Cartea imobilului sorinavalentina sorinavalentina as vrea sa stiu va rog ce contine cartea imobilului si unde ar trebui sa stea. multumesc (vezi toată discuția)
Atomi - b rasov intr-o asociatie de proprietari de apartamente, ... Atomi Atomi Atomi - B rasov Intr-o Asociatie de proprietari de apartamente, Cartea de Imobil - cu proprietarii de apartamente si miscarile de proprietari, cine trebuie sa ... (vezi toată discuția)